SMS gir avlyttet mobil

Alternativ tekst mangler

De færreste regner med at noen andre en mottakeren er i stand til å se innholdet i SMS som sendes fra én mobiltelefon til en annen. Men skal vi tro den tyske sikkerhetseksperten Wilfried Hafner, er det bare en enkel SMS som skal til.

Under et møte i Munchen i oktober viste Hafner frem en såkalt trojaner til mobiltelefoner, som han selv hadde laget. En trojaner er et program eller virus som gir seg ut for å være noe annet enn det det er. Trojaneren, som har fått navnet Rexspy, gjør at andre kan se hvilke tekstmeldinger du har sendt, og i tillegg avlytte samtalene dine.

Avlytter samtaler
Rexspy gir seg ut for å være en tekstmelding med oppdateringer fra operatøren din. I følge Mobil.se, kopierer Rexspy alle tekstmeldingene på mobilen din. Trojaneren inviterer deretter avsenderens nummer til en konferansesamtale, slik at man kan avlytte mobilen uten at eieren merker noe som helst.

Trojaneren vil deretter sende seg selv til alle på kontaktlisten din. Det store problemet med det hele, er i følge Hafner at telefonene ikke har mulighet til å kontrollere hvem som har sendt trojaneren.

- Jeg oppdaget dette på en veldig gammel Siemens-telefon, C45, og deretter prøvde jeg på Nokia N90 og en Qtek med Windows Mobile 5.0. Ingen av de verifiserte avsenderen, vi kunne ikke forstå at ingen har tenkt på dette før, sier han.

Nå skal det imidlertid sies at Hafner lever av å selge antivirusprogramvare. GSM Association vil likevel se nærmere på saken. I følge Mobil.se har mange operatører beroliget sine kunder med at de har utstyr som skal hindre spredning av slike trojanere som Rexspy.

(Kilder: IDG.se, Techworld)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen