SMS fra hjertet

10 januar i år fikk den første hjertesvikt-pasienten operert inn en Stratos LV-T i brystkassen. Operasjonen foregikk ved Det frie Universitet i Amsterdam. Denne pasienten kan bli et symbol på et stort skritt videre innen hjertekirurgi, som vil revolusjonere helsevesenet på flere måter.

Biotronik har lenge vært en ledende aktør på det europeiske markedet innen medisinsk teknologi. Firmaet lager utstyr som skal gjøre det lettere for helsepersonell å stille diagnoser, vurdere behandling og hjelpe sine pasienter på best mulig måte. De er spesialister på områdene innen overvåking av hjertets rytme og inngrep som berører kroppens blodomløp.

Biotroniks nye Stratos LV-T er en vanlig hjertestimulator. Via tre uavhengige kanaler oppdager den uregelmessigheter i hjertets tilstand og rytme. Ved nedsatt eller økt hjerterytme gir den fra seg et lite støt, som hjelper hjertet å finne normalrytmen igjen.

Det spesielle med Stratos LV-T er at den er koblet opp mot mobilnettet. Ved uregelmessigheter i hjertet sender den lille livredderen en tekstmelding med informasjon rett til legens mobiltelefon. I tillegg får hjertespesialistene ved sykehuset beskjed. Den er i stand til å forutse både hjertesvikt, hjerteflimmer og andre problemer. Den kan også sende ut regelmessige rapporter for å understreke at alt er som det skal.

Det er ingen tvil om at en oppfinnelse som dette vil ha positive ringvirkninger innen helsevesenet. Pasientene slipper å bli kalt inn til regelmessige kontroller som i ettertid viser seg å være unødvendige. Dette vil igjen forkorte sykehuskøene og minske både pasientenes og helsevesenets kostnader.

Enheten skal slippes ut på markedet iløpet av årets første kvartal. Om den vil bli tatt i bruk i Norge er usikkert. Hvis du vil vite mer om denne hjertestimulatoren, kan du ta kontakt med legen din.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen