SMS for 30 kr måneden

Det kreves ikke særlig mye teknisk kunnskap for å tenke seg til at en 160-tegns tekstmelding ikke koster teleoperatørene mer enn en brøkdel av de 60-100 ørene man i disse dager krever for å sende en. Så er det da også en grunn til at tekstmeldingene blir kalt operatørenes store melkeku. Det kan imidlertid være i ferd med å forandre seg.

Det nye norske selskapet JavaSMS skal nå nemlig begynne å bruke en av operatørenes tjenester mot seg selv, nærmere bestemt GPRS. Denne standarden for nedlastning av data mot mobilnettverket muliggjør overføring av data til en svært billig penge, eksempelvis 1,5-10 øre per KB med Netcom. Når en typisk tekstmelding er mindre enn 1 KB, sier det seg selv at det er svært lønnsomt for den som skal sende meldinger å ta i bruk denne overføringsmetoden.

JavaSMS har nå utviklet et program for sending av tekstmeldinger over GPRS-nettverket som skal kunne installeres på alle mobiltelefoner med Java-støtte. For en månedsavgift på 30 kroner i måneden vil man deretter kunne sende så mange tekstmeldinger man vil over mobilnettverket, noe som raskt vil lønne seg om man skriver mer enn 2-3 meldinger til dagen.

SMS til dagen Pris per SMS
1 1 kr (+GPRS)
5 20 øre (+GPRS)
10 10 øre (+GPRS)
20 5 øre (+GPRS)
50 2 øre (+GPRS)

Den største bakdelen ved JavaSMS er nok utvilsomt at det er et lukket system, det vil si at det krever at både sender og mottaker har programmet installert på sin mobiltelefon. Med andre ord må man ty til den gode gamle tekstmeldingen om mottaker ikke har installert programmet, eller for den saks skyld ikke har en telefon med Java eller GPRS.

For at JavaSMS skal bli en suksess er man dermed avhengig av at programmet oppnår rask utbredelse, slik at det vil være i alles interesse å få seg et eksemplar av programmet. Så gjenstår det å se om dagens bredde pressedekning er nok til å la landets mobilbrukere stige over de barrierene oppsett av GPRS og Java-programmer har pleid å være.

Er du interessert i å prøve ut JavaSMS, og har en telefon med Java og GPRS, finner du mer informasjon på selskapets hjemmeside.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen