SMS er fortsatt operatørenes melkeku

SMS er fortsatt én av de mest innbringende mobiltjenestene i verden. Ifølge Cellular News har analytikere i flere år spådd at SMS-ens storhetstid er over, men SMS-inntektene hos operatørene øker fortsatt for hvert år.

Under årets Global Messaging 2007-konferanse i Monte Carlo kom det frem at verdens mobiloperatører tjener 478 milliarder kroner i året på meldingstjenester via mobilen, som lynmeldinger, MMS, e-post og SMS. Nesten 360 milliarder av dette kommer fra SMS alene, skriver Cellular News.

- Å spå nedgangstider for SMS er blitt som å jakte på regnbuen. For hvert år beveger den seg lenger lenger og lenger inn i fremtiden, sier Pieter E. Streicher, sjef for BulkSMS.com, et selskap som tilbyr meldingstjenester til mobilen.

Ifølge John Delaney, analytiker i Ovum's Consumer Group, er det flere grunner til at SMS fortsatt er, og vil være populært en god stund fremover.

- Alle kan bruke det
For det første er det enkelt nok til at alle kan bruke det uten større vanskeligheter. For det andre har alle telefoner støtte for det, slik at alle som har en mobiltelefon også kan sende SMS.

En tredje grunn til at SMS er såpass populært, mener han er at alle som har mobiltelefon idag er klar over muligheten til å sende SMS. I tillegg er SMS en tjeneste som stort sett fungerer, og verdens mobilkunder stoler på tjenesten.

Er du glad i å sende meldinger med mobilen men vil helst slippe å betale for de? I vår guide til MSN på mobilen kan du lese hvordan du sender meldinger nesten gratis.

(Kilder: Cellular News)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen