SMS betaler portoen

Her til lands kan vi i dag betale for en rekke ulike tjenester ved hjelp av mobiltelefonen. Foreløpig kan vi imidlertid ikke dekke portoen ved hjelp av en tekstmelding.

Danmark er allerede i ferd med å sette i gang en løsning for portobetaling med tekstmelding, og løsningen skal være oppe allerede fra 1. april.

Måten dette fungerer på er at brukeren sender en tekstmelding med detaljer for brevet eller pakken. Tilbake får man en kode som påføres pakken i stedet for et frimerke eller pakkelapp.

Svenskene må vente litt

- Dette er svært interessant, og vi ser på løsninger nå, fortalte markedssjef Anders Åsberg i svenske Posten AB.

Noen dato for når en slik løsning kan være på plass i sverige er foreløpig usikkert, men det vil neppe skje før sommeren.

I Sverige vil løsningen omfatte brev og pakker innenfor to kilo. Den danske løsningen innebærer at portoen vil øke noe, mens i Sverige vil portoen stå på stedet hvil, ifølge Åsberg.

Ingen mobilporto i Norge

Elisabeth Gjølme er kommuinikasjonsdirektør i Posten Norge.
Elisabeth Gjølme er kommuinikasjonsdirektør i Posten Norge.

Kommunikasjonsdirektør Elisabeth Gjølme i Posten Norge forteller at det ikke fins noen konkrete planer om en slik tjeneste her til lands.

- Vi kjenner til at Deutsche Post har hatt mobilporto en stund. Vi jobber med flere idéer til mobiltjenester, men foreløpig har vi ingen konkrete planer på dette området.

(Kilde: sydsvenskan.se)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen