SMS bekjemper kortsvindel

Noe som er typisk for de som blir offer for kredittkortsvindel er at de aner fred og ingen fare, helt til VISA-regningen dumper ned i postkassen med en liste over uttak som er lenger enn et vondt år. Ofte skjer nemlig svindelen ved at noen på en eller annen måte tar kopi av kortet uten at eieren merker det, slik at vedkommende ikke ringer kortselskapet og sperrer det.

Dette er imidlertid ikke noe stort problem i blant annet Ungarn og Polen, ettersom korteiere i disse landene nå har begynt å motta en tekstmelding etter hver eneste transaksjon som gjøres via kortet, og dermed ved svindel vil kunne sperre kontoen før det forvoldes noen større økonomisk skade.

Dagbladet tok i sammenheng med den nye tjenesten kontakt med de norske avdelingene til flere norske kortselskaper og fortalte om det nye konseptet. Alle selskapene var utelukkende positive til idèen, og flere kunne fortelle at de holdt på å utvikle et liknende konsept for norske kortkunder.

En slik tjeneste vil forøvrig heller ikke bare kunne senke antall frustrerte korteiere som har fått tappet kontoen sin av kriminelle. Det kan nemlig tenkes at mange kunne hatt godt av å få et visst perspektiv over hvordan økonomien står til umiddelbart etter en fuktig lørdagskveld.


relatert stoff

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen