SMS-tipsing gir penger

Storbritannia har det siste året vært plaget med en lang rekke tilfeller av såkalt happy slapping, hvor unge går til angrep på andre mennesker og filmer det hele med mobiltelefonene sine.

Men nå har unge briter funnet en mer nyttig måte å bruke mobiltelefonen på, nemlig tipsing til politiet.

I sørøst-England kan ungdom som sender inn tips til politiet i uløste kriminalsaker motta den nette sum av 10 pund, eller drøye hundre kroner. I Sussex har byens politi satt opp et spesialnummer som unge kan bruke til å sende inn tips de tror kan hjelpe politiet.

- Vi lagrer informasjonen fra hver eneste tekstmelding vi mottar, og undersøker informasjonen i dem nøye, forteller inspektør Marc Piper, som først kom på idéen.

Det er imidlertid ikke alle tipserne som blir belønnet med en hundrelapp ekstra i lomma. Tipserne får bare belønning hvis informasjonen de har sendt inn bidrar til fortgang i noen av politiets saker.

- Det fine med denne ordningen er at du kan gå nedover gaten og sende inn informasjon om en forbrytelse uten at noen vet om det, sier Piper.

I følge Yahoo News fikk politiet i Sussex inn 9 SMS-tips den første dagen tjenesten var tilgjengelig. Noen av tipsene handlet om biltyveri og narkotikahandel. Politiet sier at de vil forsøke å spore tipserne som sender inn informasjon om mer alvorlige forbrytelser, som drap.

(Kilde: Yahoo News)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen