SMS-spam for evig og alltid

Har du først gitt ditt samtykke til å motta reklame på SMS, er det nemlig svært lite som stopper reklamebyråene fra å pepre mobilen din full av spam. Helt lovlig er det også, ettersom markedsføringsloven ikke begrenser hvor lenge ditt samtykke er gyldig. Det betyr derfor at hvis du har sagt ja til å motta reklame på SMS for noen år siden, risikerer du at du vil få det i årene som kommer også. I tillegg kan det være at du ikke er klar over at du har gitt ditt samtykke til å motta SMS-reklame.
 
Hvis du plutselig begynner å motta plagsomt mye SMS-spam på mobilen din, er eneste utvei å trekke tilbake ditt samtykke for å få slutt på reklamen, ifølge Dinside.no.
 
Gjemmes bort
All informasjon som registreres i en samtykkedatabase, blir ofte blir gjemt bort under vilkårene som gjelder for ulike tjenester på nettet. Det betyr at dersom du ikke leser vilkårene grundig, kan du risikere å ende opp i en slik database. Og da er det fritt fram for reklamebyråene å sende deg SMS-spam.
 
- Men det er viktig at alle vet at de kan trekke samtykket tilbake. Det er kanskje en av de best bevarte hemmelighetene i personopplysningsloven, sier informasjonsdirektør Ove Skåra i Datatilsynet til Dinside.no.
 
Verdifull informasjon
Når du registrerer deg på diverse tjenester på internett, blir du ofte spurt om navn, alder, adresse og så videre, uten at det tilsynelatende skulle ha noe med den aktuelle tjenesten å gjøre. Dette sier Skåra er verdifull informasjon for reklameformidlere, og du bør derfor være påpass med hva du gir ut av informasjon.
 
- Den informasjonen du gir fra deg, har verdi og er en salgsvare. Det er viktig å tenke på, avslutter Skåra.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen