SMS-rekord på julaften

Annonsør­innhold
Les hele saken »
(Foto: Istockphoto / Izabela Habur)
(Foto: Istockphoto / Izabela Habur)

To dager i året sendes det enormt mange tekst- og bildemeldinger. Aller flest sender vi på nyttårsaften, mens julaften kommer som nummer to. I år har vi slått rekorden igjen, ifølge en pressemelding fra Telenor.

Tre millioner flere tekstmeldinger

I løpet av den 24. desember i år sendte nordmenn 22,1 millioner tekstmeldiner og omtrent 1,5 millioner bildemeldinger i Telenors mobilnett - mot 19,1 millioner tekstmeldinger og 1,5 millioner bildemeldinger i fjor. 47 prosent av alle nordmenn, sender julehilsen over tekstmeldinger. 14 prosent bruker bildemeldinger. 

Det er i aldersgruppen 15 til 29 år vi finner de mest aktive teksterne på julaften, der 75 prosent sender en tekstmeldinger for å ønske venner og bekjente en god jul. 

MMS erstatter postkortene

Det er i aldersgruppen 30 til 48 år flest sender MMS-meldinger, hvor 1 av 5 sender en julehilsen over mobilen med bilde eller animasjon i Telenors mobilnett.

– Antallet bildemeldinger er såpass høyt på julaften fordi mange bruker mobilen som verktøy når de sender julekort. Folk bruker tid på å lage en hyggelig bildemelding, slik man tradisjonelt har gjort med de gamle postkortene, sier Atle Lessum, informasjonssjef i Telenor, i en
pressemelding.

(Kilder: pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen