SMS-krigen fortsetter

NetCom gikk i dag ut med en pressemelding som sa at de nå senker prisen på SMS med ytterligere 10 øre til 69 øre per sendte SMS. Dermed er prisen den samme for kontantkort-brukere som for vanlige abonnenter hos NetCom.

Priskuttet kommer kun en dag etter at både Telenor og NetCom i går satte ned prisen på SMS for kontantkort-brukere. Den nye prisen skulle være 79 øre hos begge operatørene, men NetCom velger nå å sette ned prisen ytterligere fordi de mener at konkurransen krever det. Spørsmålet er nå om Telenor vil følge etter og sette ned prisen de også. I såfall kan dette være starten på et nytt slag i kampen om SMS-kundene.

Status Quo for den 2. mars er at Telenor og NetCom kjemper innbyrdes om hvem som har de beste tilbudene på kontantkort såvel som abonnement. Allikevel ligger mindre operatører som Chess og Teletopia et hode foran og tilbyr SMS til under 50 øre. Hvem som til slutt vil gå seirende ut av denne duellen gjenstår å se.

Priskrigen startet for et halvt år tilbake da operatørene Chess og You valgte å sette ned prisen på noen av sine abonnement. Med Chess Queen kunne man sende en SMS for 29 øre, mens man med You kunne sende en SMS for samme pris. Desverre fjernet selskapene de nye tilbudene i løpet av kort tid.

Men da var steinraset allerede i gang. De store operatørene Telenor og NetCom fikk kalde føtter og satte ned prisene de også. Riktignok var det snakk om en betydelig høyere pris enn det You og Chess kunne tilby, men med en pris på 69 øre per tekstmelding kunne abonnements-kundene juble.

Etter at de store operatørene satte ned prisene valgte Chess igjen å sette ned prisene på alle sine abonnement, og ble dermed nest billigste operatør på tekstmeldinger. Nå koster det kun 44 øre å sende en tekstmelding hos Chess.

Det finnes også billigere alternativer. Bor du i Oslo, kan du sende en tekstmelding for tre øre i Teletopias GSM-nettverk. Abonnementet T3 gir brukeren muligheten til å ringe for 39 øre minuttet og sende tekstmeldinger for tre øre så lenge man befinner seg innenfor Teletopias nettverk. Skulle man bevege utenfor området stiger prisene betraktelig. Mer kan man lese i Lover SMS til 3 øre.

En annen mulighet er å sende SMS via programmet JavaSMS. Da betaler man kun 30 kroner måneden for fri bruk. Sender man for eksempel 20 tekstmeldinger til dagen vil prisen være 5 øre per melding. For mer informasjon kan man ta en titt på SMS for 30 kr måneden.

Det er ingen tvil om at priskrigen på SMS vil fortsette. Tekstmeldinger har lenge vært operatørenes store melkeku, og forbrukerne krever nå at operatørene tar mindre betalt per melding. Vi mener at tekstmeldinger i likhet med samtaler bør prises etter de reelle kostnadene som operatøren faktisk har. Om dette hadde vært realiteten ville en tekstmelding i dag kostet under 5 øre.


relaterte nyheter

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen