Smitter PC-en via mobilen

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Alternativ tekst mangler

Denne uken så et nytt datavirus dagens lys. Viruset heter Mobler, og bruker helt spesielle metoder for å smitte PC-en din.

Mobler, som er et såkalt trojanervirus, trenger ikke mer en mobiltelefon med skrivbart minne for å smitte PC-en din. Viruset er nemlig i stand til å kopiere seg selv over på alle skrivbare minne-enheter, som for eksempel nyere mobiltelefoner, minnepinner og minnekort.

Når du kobler mobiltelefonen eller minnekortet eller en annen minneenhet til PC-en, vil viruset kopiere seg selv over på enheten. Og hvis du for skulle låne bort minnekortet eller minnepinnen til en venn, som igjen kobler det til sin PC, spres viruset videre.

Bare for Windows
Men bruker du en eller annen Linux-variant som operativsystem eller Mac, behøver du ikke bekymre deg. Mobler er nemlig bare skadelig for PC-er som kjører Windows.

Selv om Mobler ikke kan ødelegge PC-en din, kan viruset gjøre det betraktelig vanskeligere å bruke den. Hvis du har fått Mobler på din PC, vil du kunne få problemer med å starte forskjellige programmer, i tillegg til at du ikke får benyttet deg av søkefunksjonen i Windows.

I tillegg kan Mobler også bruke maskinen din til å gå til angrep på nettstedet Bina Sarana Informatika.

Du kan lese flere detaljer om Mobler-viruset på F-Secures nettsider.

(Kilder: Mobil.se, F-Secure)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen