Smelter sammen 8-bit og 32-bit

Freescale har spesialisert seg på å lage prosessorer for spesielle og skreddersydde systemer slik som forbrukerelektronikk og kontrollerkort for datamaskiner. Selskapet kommer nå til å kompatibilisere sine 8- og 32 bits prosessorer samt tilby en rekke verktøy for å bygge opp en bred plattform - fra "low-end" til "high-end".

Freescale konkurrerer blant annet med selskaper som Microchip Tecnology. Foreløpig er førstnevnte en klar markedsleder både når det gjelder 8- og 32 bits, mens Microchip i sterkere grad er i ferd med å snuse på 16 bits enheter. 

I "low-end"-markedet snakker vi her gjerne om prosessorer som koster mellom 4 og 40 NOK pr. stk.

Mot slutten av året kommer Freescale til å lansere Coldfire, en 32-bits kontroller som skal levere opptil 50 Mips. Tilsvarende 8 bits-versjon er allerede lansert og leverer ca. 10 Mips. Begge to utvikles ved hjelp av 250 nm (0,25 mikron) produksjonsteknikk.

Nylig lanserte Freescale en helt ny versjon av CodeWarrior. Versjon 5.0 kunne skilte med enklere brukergrensesnitt, mens neste versjon skal bringe enda bedre kompileringsstøtte slik at man i utgangspunktet kun skal trenge å rekompilere 8 bits kode for å få den over på 32 bit.

(Kilde: InformationWeek)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen