SMC med nye lag3 stablebare switcher


SMC Tigerstack 8748ML3

De to switchene som SMC lanserte denne gangen har de velklingende navnene TigerStack 1000 48-Port Stackable Managed L3 Switch (SMC8748ML3) og 24-Port Stackable Managed L3 Switch (SMC8724ML3). Som dere ser ut i fra navnene er den eneste forskjellen på disse to switchene antall porter tilgjengelig.

Alle portene er av gigabit-typen, hvorav fire av portene er delt med fiber-modulene. Det er også en plass for 10 Gbps XENPACK for høyeste hastighet mot backbonet. I tillegg til dette er det to porter på hver av switchene som er til stabling og leverer 10 Gbps pr port. De to stableportene gjør at switchene blir stående i en ring-arkitektur. Dette gjør at om en switch i midten av stablingen dør vil det fortsatt være kommunikasjon mellom alle de resterende switchene.

8 enheter kan stables sammen og konfigureres som en enkelt enhet. Hele 384 gigabit-porter kan man da få inn i et 8U stort rackskap med den største modellen.

Støtte for 802.1x autentisering, RADIUS, TACAS, TACAS+ er naturlig nok til stede. Det samme er konfigurasjon via SSH og HTTPS, men dessverre er SNMP v3 foreløpig ikke tilgjengelig. Selvfølgelig er det også muligheter for konfigurasjon via normal Telnet og konsoll.

Aksesslistene går opp til lag4, og QoS/CoS med 8 køer for 802.1p/TOS/Diffserv. Routingprotokollene disse enhetene forstår er RIP1 og 2, samt OSPF. I tillegg er multicast-routing støttet med DVMRP og PIM-DM.

VLAN er også støttet, hvor det kan være opp til 255 forskjellige VLAN i bruk samtidig. Både port-basert VLAN og protokoll-basert VLAN er støttet.

For redundans i nettverket er Spanning Tree-protokollen støttet av både STP(802.1d), RSTP(802.1w) og MSTP(802.1s). I tillegg til dette er det mulig med to strømforsyninger.

Av andre ting som kan være verdt å nevne er livstidsgaranti, routingtabell på opp til 64 000 router, og 16 000 MAC-adresser. Begrensning av hastighet på de fysiske portene er også en nyttig funksjon for mange. Det samme er muligheten for å trunke (eller i Cisco-språket: EtherChannel) hele 32 grupper, med opp til 8 porter pr gruppe.

Hvorvidt SMC klarer å kapre markedsandeler i switchmarkedet gjenstår å se. Det er ikke lenge siden HP begynte å produsere switcher og de har allerede oppnådd en høy markedsandel. D-Link er en annen produsent som de fleste assosierer med nettverksprodukter for hjemmemarkedet. De satser også tungt på switchmarkedet. For Enterprise-markedet er det nok Extreme Networks som er den største konkurrenten til Cisco.

De veiledene prisene ligger på 3864,99 Euro for den største modellen, og 2374,99 Euro for 24-porter utgaven.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen