Smarttelefoner blir ikke brukt

Alternativ tekst mangler
Smarttelefoner brukes stort sett som vanlige mobiler, sier undersøkelse.

Det selges flere og flere smarttelefoner. Fra 2004 til 2005 tredoblet salget seg, og på toppen av dette økte salget med 50 prosent første halvår i år. Mye av æren skal Nokia ha, på grunn av stort trykk av Symbian-baserte mobiltelefoner som N70 og N73.

Likevel betyr ikke økt salg av smarttelefoner smartere bruk av mobiltelefoner, skal vi tro en rapport fra In-Stat. Til tross for økende salg har mange smarttelefonbrukere fremdeles en ekstra mobiltelefon til fritidsbruk.

Brukes som vanlig mobil
Mange bærer fortsatt rundt på utstyret som smarttelefonen skal erstatte i tillegg, som for eksempel PDA og mp3-spiller. Eierne er med andre ord ikke spesielt flinke til å utnytte mulighetene som ligger i telefonene.

– I tillegg har brukerne vært trege med å installere nye programmer på enhetene sine. De fleste brukerne har bare lastet ned noen få applikasjoner, skriver In-Stat-analytiker Bill Hughes.

Selv om smarttelefonene som har blitt solgt ofte er en kombinasjon av PDA og telefon, eller kanskje er enda mer avansert, brukes de i følge In-Stat for det meste bare som helt vanlige telefoner. Altså for det meste samtaler og meldinger.

Tidligere har også Domene- og webhotell-tilbyderen Hostway gjort en undersøkelse for å finne ut hvorfor så få eiere av smarttelefoner bruker telefonene til å surfe på nett. Av undersøkelsen kom det frem at 38 prosent føler frustrasjon over at surfingen går tregt. 27 prosent har problemer med å navigere på nettsidene med smarttelefon, og 73 prosent sier at sidene de vil se på ikke vises riktig eller er tilgjengelige for mobile enheter. Du kan lese mer om undersøkelsen i saken "Utnytter ikke smarttelefoner".

Amobil mente på lederplass i forrige måned at alt for mange som ikke trenger en smarttelefon kjøper nettopp dette. Her kan du lese kommentaren.

(Kilde: Mobilised.com.au, Instat.com)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen