Smarttelefonen på fremmarsj

  • Endret

Gartner regner med at det vil bli solgt over 20 millioner smarttelefoner på verdensbasis i 2006, mens det vil bli solgt 13 millioner lomme-pc-er i samme periode.

Allerede neste år regner de med at salget av smarttelefon vil overgå salget av PDA. Men lomme-pc-en vil likevel spille en viktig rolle når det er nødvendig å bruke litt tyngre programmer, mens smarttelefoner i større grad vil bli brukt til dagligdagse gjøremål.

At lomme-pc-en vil overleve er det ingen tvil om, det vil alltid være behov for den typen utstyr. Både innen industrien og i vare-leveringsbransjen vil PDA være et viktig verktøy, så det vil alltid være en nisje som vil ønske å ha et produkt som dette, sier analytiker i IDC Alex Slawsby

Studien har også kartlagt bruken av telefonen som et viktig verktøy for å få lest e-posten utenfor kontoret. Dette er allerede vanlig i en rekke bedrifter. I løpet av de neste årene vil det bli enda mer vanlig. Studien viser at opp til 80 prosent av de som benytter seg av lomme-pc og smarttelefon vil benytte den til å lese e-post innen 2006.

Den tiden det tar for en å lese og svare på en innkommende e-post har en direkte innvirkning på bedriftens suksess. 10 prosent av all e-post er såpass viktig at den bør besvares straks. Noe som ville være vanskelig når de ansatte ikke er så mye på kontoret. Effektiviteten og omdømmet til bedriften vil nødvendigvis bli bedret av dette, viser studien Gartner har gjort.

Man konkluderer med at smarte telefoner og lomme-pc-er vil kunne leve ved siden av hverandre i mange år. Både forskjellige markeder og bruksområder vil kunne muliggjøre dette.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen