Smarttelefon fra HP?

Hewlett-Packard, som produserer alt fra skrivere til projektorer digitalkameraer, har tidligere nøyd seg med PDA-er på markedet for mobile enheter.

De siste dagene har vi imidlertid sett flere mystiske bilder på internett som kan tyde på at Hewlett-Packard nå fester blikket på mobilmarkedet.

Bildene viser en smarttelefon med HPs logo øverst til høyre over skjermen. Øverst til venstre ser vi også et annet HP-kjennetegn, nemlig logoen til iPaq, som er navnet på selskapets PDA-er.

Den mystiske smarttelefonen har i følge nettstedet The Register fått navnet iPaq rw4500 på folkemunne. Modellen likner mistenkelig på I-mates SP5, som vi testet i oktober. Det er imidlertid ikke noen direkte overraskelse, siden det er taiwanske HTC som leverer både I-mates smarttelefoner og HPs PDA-er. Med andre ord ville det ikke være usannsynlig at HP ville velge HTC til å produsere sin første smarttelefon.

Bildene viser at rw4500 har et 1,3 megapiksels kamera, og støtte for minnekort av typen MiniSD. I følge The Register skal modellen også ha en skjermoppløsning på 240 x 320 bildepunkter, samt støtte for både blåtann og Wi-Fi.

Forskjellen mellom smarttelefoner og PDA-er blir stadig mindre. Den mest markante forskjellen er imidlertid fortsatt til stede. Mens PDA-er har trykkfølsom skjerm, må du nøye deg med tastene når du skal betjene en smarttelefon.

Det er foreløpig lite som er sikkert rundt de nye bildene av HP-modellen som nå har dukket opp på nettet. Om bildene skulle vise seg å være ekte, ser det ut til at vi får en ny aktør på mobilmarkedet om ikke så altfor lenge.

Du kan se flere bilder av den mystiske smarttelefonen på nettsidene til Howard Forums.

(Kilder: The Register, Howard Forums, Smartphone Web)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen