(Bilde: Bragi)

Smartplugger for fremtiden?

The Dash kan bli en ekstremt populær trenings- og livsstilsdings.

Den danske oppfinnelsen The Dash har tatt Kickstarter med storm, melder Ingeniøren.

Oppstartsselskapet Bragi har så langt samlet inn over 12 millioner kroner fra nesten 10 000 støttespillere for å kunne produsere smart-ørepluggene sine. Det har skjedd på 10 dager, men det er fortsatt 40 dager igjen av innsamlingsaksjonen på Kickstarter.

Spesifikasjoner (Trykk for større bilde).
Spesifikasjoner (Trykk for større bilde).

Mange funksjoner

Selve oppfinnelsen ser altså ut som øreplugger, men er langt mer avansert enn de du har i jakkelommen din. Med The Dash får du 4GB innebygget lagring, og det gir deg om lag 1000 låter i MP3-format, som kan spilles av direkte via dingsen. Da trenger du altså ikke drasse med deg mobilen på joggetur. Eller svømmetur, siden ørepluggene også er vanntette.

Videre har The Dash Bluetooth-tilkobling, slik at du kan bruke dem som helt vanlige øreplugger også. Det skal også være en fungerende mikrofon på dem. I tillegg sitter det både aksellerometer og pulsmåler i dingsen, og det skal angivelig gjøre det lettere å måle alle dine bevegelser. The Dash kommuniserer med apper til Android og iPhone, og Windows Phone hvis de når 2,5 millioner dollar på Kickstarter, også.

Prisen vil ligge på rundt 2000 kroner når dingsen kommer i salg. De første Kickstarter-utgavene av The Dash skal etter planen stå klare til høsten.

 

Dette ligner veldig på en dings du nå ser i en kinoaktuell film:
Se klipp fra filmen "Her" her »

(Kilder: Ingeniøren, Kickstarter)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen