Klokken og pistolen i ett bilde.
Teknofil
Klokken og pistolen i ett bilde. (Bilde: Armatrix)

Smartpistolen bare du får skyte med

Bruker smartklokke for å verifisere deg.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Markedet fylles av stadig flere smarte dingser, og i det siste særlig av såkalte "wearables" slik som Samsungs Gear-serie. Det er imidlertid ikke mange smartklokker du må kjøpe med medfølgende pistol (eller for øvrig noe våpen), men det ønsker selskapet Armatix å endre på.

"Dum" pistol, "smart" klokke

Klokken i nærmere beskuelse.
Klokken i nærmere beskuelse.Foto: Armatrix

Armatix er en tysk våpenprodusent, og deres siste produkt heter Smart System. Dette er i korte trekk et produkt bestående av en pistol og en smartklokke, men med litt James Bond-sjel; pistolen vil bare aktiveres når klokken er helt i nærheten av den.

Pistolen heter Armatrix iP1, og er et kaliber .22-våpen. Den har et nærmest symbiotisk forhold til smartklokken, som den kommuniserer med for å vite om den skal aktiveres eller ikke. Når den gjør det, blinker en lampe grønt og pistolen låses opp. Klokken viser også informasjon fra pistolen på skjermen, i tillegg til tiden, selvfølgelig. 

Et nærbilde av selve pistolen.
Et nærbilde av selve pistolen.Foto: Armatrix

I realiteten er det ikke egentlig pistolen som er særlig smart, men heller klokken. Førstnevnte inneholder nemlig bare en chip som overfører data trådløst til klokken, som så prosesserer dataene. Fordi pistolen heller ikke baserer seg på biometriske data som fingeravtrykk, er den i bunn og grunn bare et våpen med elektronisk lås.

Relativt stiv pris

En oversikt over alt utstyret som følger med i pakken.
En oversikt over alt utstyret som følger med i pakken.Foto: Armatrix

Produktet skal visstnok først og fremst være myntet på privatpersoner som ønsker å kunne beskytte seg og sin familie uten at pistolen utgjør noen fare for noen av partene. Den vil heller ikke kunne brukes av en eventuell innbruddstyv.

Til sammen koster herligheten 1 800 dollar, eller litt under 11 000 kroner. Det er relativt mye for en smartklokke og et skytevåpen, men til gjengjeld får du et av de smarteste håndholdte våpnene på markedet. Verdt det? Tja. Artig å prøve? Unektelig.

Andre "wearables" har ikke like seriøse profileringer.
Denne smartklokken er en underholdningsenhet for barn! »

(Kilde: Extremetech)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen