Smartphone i ny fasong

Blant de tre Smartphone-baserte mobiltelefonene vi har sett på det europeiske markedet til nå, har heftig maskinvare og skjermer stått i fokus, mens både design og grensesnitt har blitt ofret liten omtanke og etterlatt oss med telefoner som har vært like spenstige i formen som en billig Nokia.

Det kom derfor som en meget positiv overraskelse da Microsoft sammen med produsenten Sierra Wireless trakk sløret av Voq, som har et av de mest originale designene vi har sett den siste tiden. Ikke bare har den en svært uvanlig utforming, med en nærmest pære-lignende profil, men den har også fått integrert et qwerty-tastatur for ekstra rask innskrivning av tekst.

Prinsippet bak tastaturet minner på mange måter om løsningene vi har sett i telefoner som Nokia 6800, der man normalt bruker et ordinært mobiltastatur, men har muligheten til å brette ut et fullverdig qwerty-tastatur når man har behov for å skrive inn større mengder med tekst. Sierras Voq har imidlertid motsetning til disse gått for en liten luke som brettes sideslengs istedenfor vertikalt.

En annen stor forbedring fra tidligere Smartphone-modeller skal ligge i Voqs 200 MHz XScale-prosessor, som ifølge de første testerene skal gi adskillig glattere menyer og raskere responstid enn vi har sett hos forgjengerene. Videre skal den integrerte høyttaleren være av usedvanlig høy kvalitet, såvel som å være den desidert første på markedet med innebygget bass.

I likhet med Qtek 7070 og Orange SPV kommer Voq med en minnekortplass for kort i SD og MMC-format, som gjør det mulig å utvide telefonens 32 MB med integrert minne. Dessverre støtter denne enda ikke SDIO-standarden, som muliggjør tilkobling av ekstra funksjoner som WLAN og Blåtann, men dette skal ifølge Sierra være mulig å få på plass med en programvare-oppdatering.

Etter planen vil den nye telefonen være tilgjengelig på markedet en gang i første halvdel av 2004, og vil dermed dukke opp en god stund etter kommende telefoner som Motorolas MPx200 og Mitacs Mio 8380.

De første testene av Voq har allerede blitt lagt ut på nett, blant annet hos Infosync. Sierra Wireless har også selv lagt ut en forholdsvis omfattende informasjonsside for den nye telefonen som du finner på Voq.com.


relatert stoff

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen