Smartphone-knuseren

Når man nevner operativsystemet Pocket PC får de fleste assosiasjoner til store og klumpete håndholdte datamaskiner man heller har i kofferten enn i lomma. Da har man imidlertid ikke hørt om den nye Lenovo ET560, som med sitt spenstige design og roterbare skjerm minner mer om en mobiltelefon enn en lomme-PC.

ET560 er såvidt vi vet den første Pocket PC-modellen på markedet med kamskjells-format og roterbar skjerm, og med en størrelse nær Samsungs P400 står den heller ikke tilbake for mange modeller på markedet når det kommer til dimensjoner. Det eneste som kan sies å skille ET560 fra den typiske mobiltelefonen må dermed være den noe høye vekten på 176 gram.

Til gjengjeld byr Legends nye på alt av godsaker vi er vant til fra andre Pocket PC-enheter, inkludert en TFT-skjerm med en 240x320 pikslers oppløsning og 262,000-fargers fargedybde. Den har dessuten i tillegg blitt utstyrt med en ekstern monokrom skjerm, såvel som et 640x480 pikslers innebygget kamera.

Man bør også bite seg merke i at ET560 har såkalt USB Host støtte, som innebærer at den kan brukes sammen med alt av USB-basert tilbehør slik man kan gjøre med en PC. Med andre ord er det ikke noe problem å koble til både tastatur og mus, såvel som digitalkameraer og annet av utstyr, så lenge man har tilgang til Pocket PC-kompatible drivere.

Den største killer app'en til ET560 er imidlertid den roterbare skjermen. Til hverdags fungerer den som en ordinær kamskjells-telefon med en ekstern skjerm for å se hvem som ringer, og når man skulle ønske å bruke enheten som en PDA, åpner man simpelten enheten og roterer skjermen rundt sin egen akse. Siden er det bare å finne frem pekepennen og begynne å trykke.

ET560 stiller heller ikke svakt på maskinvare-fronten, med sin 400 MHz XScale-prosessor og hele 64 MB med innebygget minne. Minnet kan dessuten utvides ytterligere ved hjelp av minnekort i SD-card og MMC-format. Den kan også få på plass ekstra funksjoner som for eksempel WLAN takket være støtten for SDIO-baserte minnekort.

Selv om den har sine røtter i Pocket PC har imidlertid ET560 fått på plass det meste man forventer av en mobiltelefon, inkludert vibrasjonsvarsling, GPRS-støtte og Blåtann. Taletiden er dessverre ukjent, mens standby-tiden ifølge de offisielle spesifikasjonene skal ligge på rundt 160 timer.

ET560 er utviklet av den kinesiske mobilprodusenten Legend, og vil nok derfor dessverre ikke vil dukke opp i vestlige butikkhyller med det første. Kinesiske duppeditt-elskere vil imidlertid kunne leke seg med den nye enheten allerede i løpet av kort tid, og skulle du være så heldig å passere Kina med et knippe høvdinger i lomma sørger GSM-støtten for at ET560 fint kan brukes i Norge.

En plan for vinterferien?


relatert stoff

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen