Smartmobilen gjør deg "geososial"

Smartmobilen gjør deg "geososial"

I dag er du kanskje en av de som "sjekker inn", mens "mobil-sjekking" er neste steg.

Analysebyrået Juniper Research har fått med seg trenden som går på å "sjekke inn" via Facebook og andre sosiale tjenester via mobilen. I en ny undersøkelse konkluderer de med at kombinasjonen av sosiale, lokale og mobile opplevelser er med på å drive "det geososiale fenomenet" videre.

Med andre ord skal dette bety at vi søker å få vite hvor våre venner er når de gjør noe, og hva annet som kan gjøres på samme sted. Juniper tror denne trenden vil gjøre at vi i 2016 har 1,3 milliarder brukere av sosiale nettverkstjenester på mobilen, mot dagens 650 millioner, på verdensbasis.

Mobil-sjekking kommer for fullt

Nett-dating har lenge vært en arena for å gjøre single til par, men fremover vil mobil-sjekking overta, tror Juniper. Særlig det å kunne finne noen andre som søker noen ved hjelp av mobiltelefonens GPS, samt hurtigmeldinger, trekkes frem som nyttige verktøy i jakten på kjærligheten. Markedet for mobil-sjekking ventes å vokse til en verdi av 2,3 milliarder dollar innen 2016 - opp 1 milliard fra i dag.

- Lokasjonsfunksjoner på smartmobiler åpner opp en ny side ved både sjekking og sosial nettverksbygging. Ved å legge lokasjonsfunksjoner til en tjeneste gjør tjenesten lokal for brukeren, sier analytiker Charlotte Miller i Juniper Research.

- Dette vil bli en nøkkelfunksjon for mobile sjekketjenester. Hvorfor sende e-poster til noen som er hundrevis av mil unna når du kan utveksle hurtigmeldinger med noen som er bare noen hundre meter unna? spør Miller.

(Kilder: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen