Illustrasjonsfoto.
Illustrasjonsfoto. (Bilde: shutterstock.com)

Smartmobilen betyr alt

Ny undersøkelse viser at nesten halvparten av mobilbrukerne ikke kunne klart seg én dag uten telefonen.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Smartmobilen blir en stadig viktigere del av livet vårt. Nå viser det seg at den også er mer essensiell enn personlig hygiene for enkelte grupper mennesker.

I håp om å lære mer om kundene sine sysler Bank of America blant annet med undersøkelser av folks holdninger til mobiltelefoner og hvordan disse benyttes i det daglige. Denne gangen var studien utført av Braun Research. I deres siste måling ble tusen personer rundt omkring i USA spurt. 

Viktigere enn alkohol og sjokolade

I undersøkelsen er det blant annet redegjort for hva som verdsettes høyest av mobiltelefon og hedonistiske nytelser. Dersom mobilen ble tatt fra respondentene ville hele 79 prosent slutte med alkohol eller sjokolade for å få den tilbake. 

13 prosent ville gitt opp sex for å få smartmobilen sin igjen. Dette er formodentlig de samme 13 prosentene som også har oppgitt at de ikke kan klare seg i én time uten å sjekke mobilen gjentatte ganger. 

Og når vi først er inne på kjønn; kvinner var langt mindre villige til å kutte ut sjokolade enn det menn var for å få mobilen returnert. 

Uunnværlig 

Tannbørsten troner fortsatt på toppen over ting man trenger daglig. Imidlertid skal en ikke ta det for gitt at personlig hygiene alltid vinner over mobiltelefon. På en delt tredjeplass finner vi nettopp deodorant og smartmobil. Datamaskin, fjernsyn og kaffe må alle se seg slått av telefonen. 

For de yngste personene som ble spurt, i alderen 18-24 år, var imidlertid mobiltelefonen hakket viktigere enn både tannbørste og deodorant. 

Les også: —iPhone er et statussymbol

(Kilde: bankofamerica.com)

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen