Smartmarkedet blomstrer

Økonomiske nedgangstider ser ikke ut til å stoppe verdens befolkning fra å investere i smarttelefoner. Ferske tall viser at det ble solgt hele 60 millioner smarttelefoner i løpet av årets andre kvartal, skriver Phonearena. Dette er et større tall enn noen gang før.

Konkurranse og abonnement

Nettstedet peker på flere grunner til at flere og flere kjøper smarttelefoner. En av dem er at produsenter og butikker selger flere telefoner inkludert abonnement. Dermed slipper kunden å betale for hele telefonen samtidig, og lar seg friste av lavere pris i kjøpsøyeblikket. En annen grunn er rett og slett at konkurranse produsentene imellom fører til pressede priser.

Siden andre kvartal i fjor har Apple sendt ut 8,4 millioner telefoner, og selskapet kan skryte av en økning i mobilsalget på 61 prosent. Tallene regner dermed Iphone 3GS for en smarttelefon å være, altså før IOS 4-oppdateringen ble tilgjengelig.

Etter endt andrekvartal sitter Nokia igjen med 40 prosent av markedet for smarttelefoner. RIM har 19 prosent mens Apple har 14 prosent.

Hvilke markedsandeler produsenter som Sony Ericsson, HTC, LG og Samsung har, sier ikke tallene noe om.

(Kilder: Moconews, Phonearena)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen