Smartklokke fra Nokia i 2014?
(Bilde: Nokia.)

Smartklokke fra Nokia i 2014?

Rykte: Nokia lanserer smartklokke, men ikke med Metro.

Det har lenge versert rykter om - og eventuelt når - Nokia ville komme til å lansere en smartklokke. Det har også vært spekulert i om denne klokken ville kjøre på et spesielt tilpasset grensesnitt basert på Metro-grensesnittet. Nå skal imidlertid ryktene ha det til at Nokia skroter Metro og får helt nye menyer til Windows Phone 9.

I 2008 viste Nokia frem et skjermkonsept de kalte "Morph". Konseptet var nyskapende i og med at skjermen skulle kunne bøyes og omformes uten å ta skade av det, ved hjelp av nanoteknologi. I mars 2013 tok Nokia et patent på en klokke basert på dette, med samme navn, og nå har det kommet mer informasjon rundt klokken.

Ifølge ryktene vil Nokia lansere Morph i andre halvdel av 2014..

Uten Metro-grensesnittet og lite revolusjonerende

For alle som hadde håpet på en ny Metro-duppeditt, er det imidlertid lov til å bli skuffet. Ettersom avdelingen som jobber med skjermtypen og – dermed en eventuell klokke – ikke følger med på kjøpet når Microsoft overtar Lumia-avdelingen til Nokia, vil det mest sannsynlig bli en klokke med et eget grensesnitt eller med Android.

Teknologien er ikke avansert nok ennå til at klokken kan skape en skjermrevolusjon, men Morph er likevel et lite innblikk i hvordan vår digitale fremtid kan se ut.

Apropos grensesnittet til Microsoft: 
Her er fem ting som ikke fungerer så bra i Metro »

(Kilder: Nokia, Phonearena)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen