Smarting med vinduer

Her hjemme er Asus kanskje mest kjent for sine datamaskiner, hovedkort og andre PC-komponenter. Noen av dere har kanskje også stiftet bekjentskap med selskapets PDA-er.

Asus produserer også mobiltelefoner, og har nå presentert en ny smarttelefon basert på Windows Mobile 5.0. P525 er først og fremst rettet mot menn og kvinner med stresskoffert, men har flere egenskaper som kan friste deg som sitter i kassa på Rimi eller flipper burgere på McDonalds.

P525 er et aldri så lite friskt pust i Windows-sammenheng. Telefonen har nemlig, i subjektivitetens navn, utseendet med seg, og minner litt om Nokia 6630 og Sony Ericsson M600.

Noen småkar er P525 ikke. Med målene 11,6 x 5,9 x 1,9 cm og en vekt på drøye 160 gram, er ikke dette en telefon som sklir ned i en hvilken som helst lomme.

Under panseret finner du Wi-Fi, som sørger for at du kan koble deg til internett via bredbåndet ditt hjemme eller på jobb. Dette gjør det også mulig å bruke P525 som IP-telefon ved hjelp av for eksempel Skype.

Blåtann er også på plass, og P525 benytter seg av versjon 2.0. På USB-siden henger telefonen etter, og støtter bare USB 1.1.

P525 har ikke støtte for 3G eller EDGE. Dermed er du helt avhengig av Wi-Fi eller blåtann om du vil ha rask internettilkobling på telefonen.

Om du skal ut og utforske den store, vide verden, kan du ha P525 med deg over alt hvor det er GSM-dekning, takket være firebåndsstøtte.

Autofokus
På telefonens bakside sitter det et kamera med to megapikslers oppløsning og autofokus. Om alt ser mørkt ut, har P525 også innebygget kameralys. Kameraet kan dessuten brukes til å lagre visittkort.

Om det innebygde minnet på 64 MB ikke er nok, kan du bygge ut med miniSD-minnekort, som du får i størrelser opp til 2 GB. Om du fyller minnet med musikk eller video, ser du det hele i Windows Media Player.

Skjermen burde ikke stå i veien for en aldri så liten filmopplevelse. Med en oppløsning på 240 x 320 piksler og en fargedybde på 65 000 farger, burde de fleste detaljer tre tydelig frem. Skjermen er i tillegg trykkfølsom, slik som på andre PDA-telefoner.

I motsetning til PDA-telefoner flest, har P525 et vanlig nummertastatur i stedet for fullt tastatur.

P525 har for øvrig en 416MHz Intel XScale-prosessor. Batteriet skal i følge Asus gi en hviletid på opp til 200 timer eller 3,5 timer taletid.

Hvorvidt P525 kommer til Norge, er et åpent spørsmål. Så langt vi vet selger ingen norske butikker Asus-telefoner, så om du vil ha deg en P525 må du enten handle i en utenlandsk nettbutikk, eller benytte deg av din forbrukermakt og gå og mase på din lokale mobilbutikk.

Om du vil ta en titt på Asus´ PDA-er, finner du en oversikt i prisguiden. Du kan lese pressemeldingen på Asus´ hjemmesider.

(Kilder: MSmobiles.com, Geekzone.co.nz, Asus.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen