Guide Smarthjem, del 4: Robotgressklippere

(Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no)

Dette bør du vite før du kjøper robotgressklipper

Robotklippere har vært på markedet i flere år, vi ser nærmere på hvordan de fungerer.

 

Sommeren byr på ferie, sol og bading, men også andre gjøremål. Å klippe plenen er en geskjeft mange av oss må igjennom opptil flere ganger i uken når gresset spirer på sitt ivrigste – men det finnes løsninger som begrenser din egen innsats for å holde plenen i sjakk. 

Robotklippere er ingen ny oppfinnelse, men først de siste årene har Ola Nordmann fått opp øynene for denne teknologien. På markedet finnes det utallige modeller og fabrikater, noen er helt enkle, mens andre kan kommunisere med deg via både blåtann, GPS og trådløst nett. 

Vi har denne sommeren, som en del av vår smarthjem-serie, testet ut hvordan det er å bruke en slik klipper, og her kommer våre erfaringer samt en generell gjennomgang av hvordan disse robotgressklipperne fungerer. 

I eksemplene under har vi valgt å bruke en klipper fra Robomow, nærmere bestemt modellen MS1000. Grunnen til at vi valgte nettopp denne fremfor andre alternativer var at den først og fremst dekket vårt behov hva gjelder areal på plenen, den hadde forholdsvis bred klippebredde, samt at den kunne kommunisere via Blåtann – og ikke minst hadde en fornuftig pris.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
NITO- eller Tekna-medlem?
Få 50 % rabatt
Jobber du i en bedrift med mer enn fem ansatte?
Ta kontakt for grupperabatt
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal. Ved årlig periodisering tilbys også bedriftsfaktura.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (7)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen