Smarthjem del 2

(Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no)

Husket du å låse ytterdøren?

Med et par tastetrykk på mobilen så kan det være fikset. Vi byttet ut låsen med en smartlås.

Mange av oss har nok på et tidspunkt opplevd å komme hjem, lettere stresset, for å oppdage at nøkkelen til døra har forsvunnet som dugg for solen. Irritasjonen over å ha glemt nøkkelen kan overgå mye, men det finnes løsninger på markedet som gjør at du ikke lenger trenger å huske på ha nøkkelen tilgjengelig. Det finnes nemlig flere løsninger som passer inn i et smart-hjem.

I forrige del tok vi en nærmere kikk på hvordan en alarm kan bidra som et slags nervesenter i huset ditt. Selv om slike alarmer har i hovedoppgave å varsle omgivelsene om at kjeltringer med uærlige hensikter er på ferde, kan den også brukes til å kommunisere med andre plattformer – som for eksempel smartlåser.  

Til slutt i denne serien vil vi oppsummere hvordan opplevelsen ble over tid, og ikke minst hva vi ble mest overrasket eller skuffet over. I denne serien vil vi plukket ut ulike systemer som vi tar i bruk over en lengre periode, hvor det ofte kan være én eller flere produsenter som har tilsvarende systemer. I dette tilfellet skal vi bruke smart-låsen både med og uten alarm over tid, for å se hvordan begge deler oppleves. 

Les kommentarene (38)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen