Smarthjem del 2

(Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no)

Husket du å låse ytterdøren?

Med et par tastetrykk på mobilen så kan det være fikset. Vi byttet ut låsen med en smartlås.

Mange av oss har nok på et tidspunkt opplevd å komme hjem, lettere stresset, for å oppdage at nøkkelen til døra har forsvunnet som dugg for solen. Irritasjonen over å ha glemt nøkkelen kan overgå mye, men det finnes løsninger på markedet som gjør at du ikke lenger trenger å huske på ha nøkkelen tilgjengelig. Det finnes nemlig flere løsninger som passer inn i et smart-hjem.

I forrige del tok vi en nærmere kikk på hvordan en alarm kan bidra som et slags nervesenter i huset ditt. Selv om slike alarmer har i hovedoppgave å varsle omgivelsene om at kjeltringer med uærlige hensikter er på ferde, kan den også brukes til å kommunisere med andre plattformer – som for eksempel smartlåser.  

Til slutt i denne serien vil vi oppsummere hvordan opplevelsen ble over tid, og ikke minst hva vi ble mest overrasket eller skuffet over. I denne serien vil vi plukket ut ulike systemer som vi tar i bruk over en lengre periode, hvor det ofte kan være én eller flere produsenter som har tilsvarende systemer. I dette tilfellet skal vi bruke smart-låsen både med og uten alarm over tid, for å se hvordan begge deler oppleves. 

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
NITO- eller Tekna-medlem?
Få 50 % rabatt
Jobber du i en bedrift med mer enn fem ansatte?
Ta kontakt for grupperabatt
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal. Ved årlig periodisering tilbys også bedriftsfaktura.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (38)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen