Smarte alternativer gir billigere mobil i utlandet

Blant selskapene som gjør mobiltelefoni over grensene billigere er SIM4travel og 0044.co.uk. Disse selskapene selger sine egne SIM-kort, som inneholder telefonnumre og annen data. Kundene bytter rett og slett bare SIM-kort når de reiser til utlandet.

Ulempen er at de nye kortene har egne telefonnummer, så før du bytter kort må du passe på å legge inn beskjed på telefonsvareren om at du midlertidig er å treffe på det nye nummeret. Du må selvsagt ikke finne på å viderekoble til det nye nummeret – da må du betale om noen vil nå deg.

Kontantkort
SIM4travel selger SIM-kort for 30 pund, som tilsvarer 360 kroner. Da får du med ringetid for drøyt 40 kroner. Til gjengjeld slipper du å betale når andre ringer til deg. Kortet er et kontantkort som kan fylles opp etter hvert, enten over telefonen, eller via Internett.

Kortet fra SIM4travel virker i 110 ulike land.

En lignende løsning har 0044.co.uk, som tar ca 180 kroner for sitt SIM-kort. Da må du imidlertid ha ett kort for hvert land du besøker.

Ip-telefoni billigst
Den aller billigste måten å ringe hjem fra utlandet på er imidlertid Ip-telefoni. Brukere av løsninger som Skype Out kan ringe hjem for en brøkdel av hva det koster å ringe med den ordinære mobiltelefonen. Forutsetningen er at du har tilgang til en PC eller PDA med Skype-klient (gratis) og at du har Internett-tilgang.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen