Test

Smart USB-lader til Nokia

 Vi har ofte vært lettere oppgitt over den manglende muligheten for å lade Nokia-mobiler via USB-porten på datamaskinen. Nå kommer en løsning som fikser nettopp dette.

Løsningen er egentlig litt halvveis, for du kan fremdeles ikke få strøm på batteriet ved å benytte den ordinære USB-kabelen du bruker når du skal koble sammen telefon og datamaskin. I stedet har Nokia lansert en liten USB-plugg med ladekabel på.

Fordelen er at du kan reise på tur uten andre kabler, siden mobilen jo kan kobles til PC-en via Bluetooth. Ulempen er at den bærbare tappes for strøm når mobilen lades, så ladekabelen til den bærbare bør ikke ligge hjemme.

Ladekabelen er kort, noe som er helt greit når du skal lade fra en bærbar du har på pulten. Litt mindre praktisk er det om du skal låne strøm fra en stasjonær datamaskin, særlig om denne har USB-portene på baksiden.

Men til sitt bruk er ladekabelen CA-100 gull verdt. Ikke minst på hotellrom, der det ofte kan være problemer med å finne en ledig stikkontakt.

Til slutt må vi imidlertid ta med en advarsel fra ladekabelens bruksanvisning: ”Mal ikke enheten. Maling kan forhindre at enheten fungerer som den skal.” Også vi som hadde tenkt å forgylle den …

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen