Smart TV-løsning for hjem, PC og mobil

En Slingbox er en genial liten innretning som plasseres der du har TV-signalet ditt. Boksen tar imot TV-signalet og omformer det så du kan se det fra en PC hvor som helst i verden.

Det eneste du trenger for å kunne koble en PC eller mobiltelefon til Slingbox-en du har hjemme, er et program som kalles SlingPlayer. Programmet kan lastes ned gratis til PC, mens mobilversjonen har en engangspris på ca 240 kroner. I første omgang er det PC-brukerne som vil ha glede av boksen, men Stuart Collingwood (bildet), som leder Sling Media i Europa, sier mobilklienten vil være klar ganske snart. 

Viasat
Noen nordmenn har allerede stiftet bekjentskap med boksen, under navnet Viasat Anywhere. Viasat fikk tidlig en avtale med Sling Media om distribusjon av Slingbox i Norge. Men Viasat har forbeholdt boksen for sine egne kunder, og det har ikke vært mulig å kjøpe mobilklienten med norsk bostedsadresse.

Når Slingbox kommer i salg mot slutten av denne måneden vil den bli levert i to ulike varianter. Den ene heter Slingbox Solo, og kan brukes sammen med én videokilde. Den andre varianten heter Pro, og kan kobles til fire ulike videokilder. I tillegg inneholder den en bakkenettmottaker. Akkurat denne funksjonen har liten nytteverdi i Norge – boksen støtter MPEG2, og ikke MPEG4, som er standard i Norge. Den støtter også analoge sendinger, men i disse dager starter slukkingen av det analoge bakkenettet.

Pro-boksen har en veiledende pris på 2400 kroner, mens Solo har en veiledende pris på 1540 kroner. 

Høy kvalitet
Vi har brukt Slingbox i ett års tid allerede, i form av en boks som tar inn og distribuerer tre ulike videokilder (samme boks som Viasat har brukt). De nye boksene skal kunne levere bilder i langt høyere kvalitet enn den gamle boksen, i tillegg til at du kan koble til en HD-kilde. Signalet boksen sender videre er imidlertid komprimert, så noen reell HD-opplevelse vil du ikke få. - Det skal komme med en senere variant av boksen, sier Collingwood, som foreløpig ikke kan si når denne boksen er klar for Norge.

I Storbritannia har boksen vært solgt gjennom Dixons, og det er derfor nærliggende å tro at den vil bli å finne hos Elkjøp i Norge (Dixons eier Elkjøp). Men foreløpig er det ikke klart hvem som skal distribuere og selge Slingbox her hjemme. 

Styrer alt
Slingbox-en er utstyrt med to ir-porter som gjør at du kan sitte med din egen PC eller mobiltelefon og styre ikke bare Slingbox-en, men også mottakeren du har hjemme. I programvaren ligger flere tusen Ir-koder, og har du en vanlig mottaker vil du kunne styre denne helt på samme måte som du gjør med fjernkontrollen hjemme i stua.

Det er imidlertid et par ting du må være klar over. Flere personer kan ikke koble seg til Slingbox samtidig. Kobler du deg til Slingbox med en PC eller mobiltelefon vil du se det samme som den som sitter hjemme i stua, med mindre du bruker en annen videokilde slik du kan på Pro-boksen. Og ser dere på samme bilde så er det ikke sikkert at dere ønsker å se samme program. Om du bytter på mobilen/PC-en, så bytter bildet hjemme også. Du kan med andre ord ta kanalkrangelen med deg fra sofaen og ut i verden. 

Pass deg for roaming
Dessuten må du sørge for at du enten er oppkoblet via bredbånd, eller at du har et mobilabonnement som lar deg laste så mye data du vil til en fast pris. Slingbox-en kobles til hjemmenettet via kabel.

Kvaliteten på TV-bildet du får via Internett varierer med kapasiteten på linjen. Bruker du mobilen vil du kunne se bildet via Edge, men kvaliteten blir langt bedre med 3G eller Turbo-3G. Programvaren optimaliserer nemlig bildet etter tilgjengelig båndbredde.

Vi har tidligere vist hvordan Slingbox virker på en mobiltelefon med Windows (kommer også til (Symbian S60, UIQ, Palm og Blackberry). Videoen fra dette ser du her.

Sling vil også komme med en boks som tar bildet fra Slingbox til en ekstra TV i hjemmet uten at du trenger en PC. Denne heter SlingCatcher, og vil komme med USB-dongel for trådløst nett. 

Les også:

Vokt hjemmet med mobilen i påsken
Test: Viasat over alt
- Nvidia gjør mobilen til hjemmekino
Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen