Smart stokk henter hjelp

Alternativ tekst mangler

Begynner alderen å sette sitt preg på balansenerven din, eller er du bevegelseshemmet? Da kan den tyske stokken I-stick være noe for deg.

Forskere ved Fraunhofer Institutt for Eksperimentell Programvareutvikling i Tyskland har nemlig utviklet en stokk som er smartere enn de fleste andre stokker.

I-Stick, som stokken heter, har en innebygget sensor som merker om den er horisontal eller ikke. Stokken har også en innebygget høttaler. Hvis eieren skulle falle over ende, og stokken gå i bakken, vil den gi beskjed til eieren om å bli plukket opp.

Ringer etter hjelp
Hvis ingen plukker opp stokken, vil den ringe et nummer til en programmert kontrollstasjon, som igjen ringer etter ambulanse.

Stokken er en del av det såkalte Assisted Living-prosjektet, som skal hjelpe eldre til en bedre hverdag ved hjelp av teknologi. Hvor og når denne stokken eventuelt skal ut i produksjon, forteller historien ingen ting om.

Det finnes for øvrig flere teknologiske oppfinnelser som skal hjelpe eldre i hverdagen. Vi har tidligere skrevet om blåtannklokka til ExmoCare, som sender SMS til de pårørende om for eksempel forandringer i blodtrykk og humør hos brukeren. Les mer i saken "Bekymret for mormor?"

(Kilder: Ananova)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen