Test

Smart musikkmobil fra Qtek

Testresultater

Qtek 8300

Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 5
Prisklasse
Prisklasse score : 3
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 4
Design
Design score : 4

Testresultater

Qtek 8300

Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 5
Prisklasse
Prisklasse score : 3
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 4
Design
Design score : 4
Størrelsen til tross har Qtek 8300 en usedvanlig imponerende skjerm, med en oppløsning på hele 240x320 punkter. Ettersom skjermen er mindre enn de fleste skjermene med denne oppløsningen, blir bildet svært skarpt og pent.

Qtek 8300 er den nyeste musikkmobilen fra Qtek, og den største forskjellen fra forgjengeren 8100 er at operativsystemet har fått en kraftig oppgradering, og den har WLAN inkludert.

Med Microsoft Windows Mobile 5.0 Smartphone Edition er en rekke av problemene fra 3.0-versjonen rettet opp i, og stabiliteten er merkbart bedre enn tidligere.

Trykk & spill
8300 har fire hurtigtaster rett under skjermen, og nok en kvartett hakket lenger ned. Den første rekken hjelper deg å navigere rundt i de forskjellige menyene, men det er rekke to som er med på å gi mobilen sitt særpreg.

For bortsett fra en direkteknapp til nettleseren Internet Explorer, har 8300 nemlig tre hurtigtaster rett til mobilens musikkspiller, Windows Mediaplayer. Du kan både sette i gang låter, pause og bytte spor med hurtigtastene.

Og som seg hør og bør på en musikkmobil følger det med et godt stereohodesett, med egen volumknapp på ledningen. Du trenger altså ikke ta opp mobiltelefonen av lommen for å justere volumet.

Det eneste vi savner er FM-radio.

Avansert planlegger
Musikk er ikke det eneste 8300 er god på. Noe av hensikten med å velge en slik mobiltelefon er at den har funksjoner som fullverdig HTML nettleser, en godkjent e-postleser og mulighet til å synkronisere direkte mot en Windows Exchange Server.

Med slik synkronisering vil en endring i avtaleboken på jobben automatisk gi samme endring i avtaleboken på mobiltelefonen. Du kan også synkronisere e-post, kontakter og notater på samme måte.

Synkronisering kan gjøres enten koblet til WLAN eller med EDGE, og dermed får du gode nedlastingshastigheter uansett om du er hjemme eller på farten. Du kan velge å få automatisk beskjed om tilgjengelige trådløse nettverk, eller velge å søke manuelt de gangene du trenger det.

Ettersom bruk av WLAN tapper mobilen raskt for batteri, sier den også fra når du har vært utenfor en WLAN-sone i mer enn 2 minutter, så du ikke tapper unødvendig batteri.

I tillegg bør du være oppmerksom på at både MSN og Bluetooth tapper batteriet veldig raskt. Vil du få mest mulig ut av batteritiden, bør du dermed være forsiktig med bruk av disse tjenestene.

Multifunksjonell
I tillegg til å både være musikkmobil og et glimrende arbeidsverktøy, er 8300 også utstyrt med et 1,3 megapikselkamera for forevigelse av smått og stort. Bildekvaliteten er ikke til å hoppe i været over, men er slett ikke til å gråte over heller.

Telefonboken er blant de beste i klassen, og er tilgjengelig uten å gå inn i noen menyer. Vil du ringe Ola eller Kari slår du inn tallet for O eller K (6 eller 5), og får opp alle som har de bokstavene i navnet. Trykker du en bokstav til, snevrer du inn mengden kontakter, og ofte er et par trykk nok til å finne kontakten du er ute etter.

Vi misliker derimot at vi ikke enkelt kan slette alle oppføringene i kontaktlisten uten samtidig å resette hele mobiltelefonen. Å låne bort mobilen til et familiemedlem eller en kollega er dermed ikke gjort i en håndvending.

Men med en mobil som denne kan man spørre seg hvem som vil låne den bort i utgangspunktet. Vi låner i alle fall ikke bort vår!

Terningkast: 5er                    

                                                         

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen