Smart MP3-spiller

Japanske Nagase har laget en MP3-spiller som vet hvilken musikk du spiller inn. Transgear HMP-100 har nemlig Gracenotes "MusicID"-database innebygget. Dette er en database som inneholder informasjon om millioner av sanger, og som benyttes av for eksempel mediaspillere på datamaskiner. PC-en kan da kjenne igjen CD-plater med musikk når du setter dem inn i maskinens CD-rom, eller gjenkjenne MP3-filer og skaffe mer informasjon om sangen eller artisten. Programmer som Winamp og Windows Mediaplayer benytter seg av denne teknologien, men krever at du har en internettilkobling for å koble deg til databasen.

Det som er spesielt med HMP-100 er at denne Gracenote-databasen allerede er lastet inn i spilleren, og derfor kjenner den alledere 3,5 millioner sanger. Spilleren kan i tillegg spille inn musikk fra for eksempel en CD-spiller. På andre spillere med denne muligheten har du vært nødt til å gi sangene du har spilt inn navn selv. HMP-100 finner derimot selv ut hva du har spilt inn. Den kan nemlig søke igjennom databasen sin etter "fingeravtrykk". Spilleren vil sammenligne lydbølgene fra begynnelsen av sangen med tilsvarende informasjon i databasen, og dermed gi filen navn dersom den kjenner igjen låta.

Dersom HMP-100 ikke finner informasjon om sangen, kan du koble den til internett via en mobiltelefon slik at du får lastet ned informasjon rett fra Gracenote-databasen.

Den nye MP3-spilleren er ellers utstyrt med en harddisk på 6 GB og en svarthvitt-skjerm på 1,8 tommer. Den kan spille inn musikk fra CD-er til MP3-formatet i høy kvalitet. Nagase planlegger å gjøre denne teknologien tilgjengelig for andre produsenter, så det er ikke usannsylig at du vil se dette i en MP3-spiller nær deg i fremtiden. Det er ikke kjent om Nagase skal slippe denne spilleren i Europa. Prisen er også foreløpig ukjent.

(Kilde: Engadget.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen