Smart alt-i-ett sak fra Archos; Gmini 220

Undertegnede har lenge ventet på en kombi-enhet som både kan spille av MP3-filer og flushe minnekort. Nå ser det ut som om ventingen kan være over.

Riktignok finnes det allerede løsninger på markedet, men disse er enten rådyre eller dårlige.

F.eks. er Ipod/Belkin-løsningen regnet for å være en flopp, med særdeles treg filoverføring og dårlig batterikapasitet. Belkin-adapteret som kobles til den ellers geniale Ipoden er også unødvendig stor.

Archos har også hatt en løsning på markedet, med suveren funksjonalitet. Ulempen med denne har vært den store størrelsen, og CompactFlash-spalten er i tillegg en ekstra modul som må kobles til systemet. Prisen har også nærmet seg 10000 kroner, og dette har nok også avskrekket mange kjøpere.

I november lanserte Archos Gmini 120, en liten MP3-spiller som også kunne utvides med en minnekortmodul.

Nye Archos Gmini 220 er en videreutvikling og forbedring av denne. Viktigst er at CompactFlash-spalten er innebygd i den lille enheten, slik at man slipper å drasse rundt på unødvendig mange enheter. Via adaptere kan alle andre minnekort på markedet brukes på enheten.

Spilleren er liten, som bildene til høyre viser, men selvsagt tykkere enn disketten det sammenliknes med.

Til tross for størrelsen har den en 20 GB harddisk, noe som burde holde gjennom hele ferien selv hvis man tar bilder i RAW-format.

Enheten er utstyrt med en 2.5 tommers LCD-skjerm, der man kan se på JPEG-bilder eller navigere i menyene. LCD-skjermen er dessverre i sort/hvitt med blå bakgrunnsbelysning, så ideell for bildevisning er den utvilsomt ikke. Enheten kan heller ikke kobles til en TV.

Dingsen kan heller ikke vise videosnutter, slik enkelte andre liknende enheter kan.

Bilder og MP3-filer overføres via USB 2.0 High Speed grensesnittet. Archos skriver at enheten fungerer uten drivere, så trolig opptrer enheten som en ekstern harddisk i nyere operativsystemer. Archos nevner heller ikke om det er lagt inn kopisperrer på produktet, noe som begrenser funksjonaliteten på en del MP3-spillere på markedet.

Enheten har mikrofon og audioinngang, og kan gjøre om lydkilder til MP3 på direkten. Radio med fjernkontroll fås som ekstraustyr. Man kan da ta opp i MP3-format direkte fra radio, og spillerens buffer gjør at man kan ta opp fra begynnelsen av en låt selv om den allerede er godt i gang. Smart.

Batterikapasiteten under MP3-spilling er oppgitt til 10 timer. Batteriet lades opp inne i spilleren, og det følger med strømadapter.

Når produktet kommer til Norge, og til hvilken pris, vet vi ikke. I Europa er veiledende pris 400 Euro.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen