Smart robot serverer øl

Smart robot serverer øl

Stadig utvikling og forbedring i robotenes verden.

Hondas robotprosjekt Asimo har vært vist frem siden år 2000, og har hatt en stødig utvikling mot bedre og bedre motorikk og sensorikk.

Nå er roboten smartere enn noensinne, og det feirer Honda selvfølgelig ved å gjøre Asimo i stand til å servere alkohol.

Slankekur

Asimo er blitt lettere og raskere, og har fått god nok finmotorikk og koordinasjon i hender og armer til å kunne helle alkohol i et glass uten å verken miste eller knuse det.

Denne finmotorikken blir hjulpet av fingre som beveger seg uavhengig av hverandre, og på grunn av robotens visuelle og taktile (berøringsmessige) sanser.

Roboten har gått ned 6 kg i vekt og kan bevege seg i en hastighet på opptil 8,9 km/t, i motsetning til forrige toppfart på 6 km/t.

Forutsier bevegelser

I tillegg kan Asimo nå reagere i forhold til andre menneskers bevegelser og sine omgivelser. Den kan gjenkjenne og skille mellom ansikter og stemmer, samt forutsi retningen et menneske vil gå, og deretter forsøke å unngå kollisjon ved å velge en alternativ rute å gå.

Dette innebærer at roboten kan motta bestillinger, gjenkjenne stamgjester og servere favorittølen hvis den skulle få seg jobb i en pub. Honda hevder at dette er mulig fordi de har tidoblet intelligensen til den lille roboten.

Asimo kan også få seg jobb som en døvetolk, ettersom den har muligheter for delikate bevegelser med hendene. Vi venter spent på hva neste utgave av roboten vil være i stand til å gjøre.

Se den artige videoen av Asimo på YouTube:


(Kilde: The Wall Street Journal)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen