Smart programvare gir kortere ladetid
(Bilde: iStockphoto / 17813252)

Smart programvare gir kortere ladetid

I stedet for å utvikle et bedre batteri, snudde Qnovo problemstillingen på hodet.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

I undersøkelse etter undersøkelse svarer verdens smarttelefonbrukere at lengre batteritid står øverst på ønskelista. Med stadig større og mer lyssterke skjermer, og stadig kraftigere maskinvare, sliter batteriteknologien med å holde tritt.

Nå mener amerikanske Qnovo at de har løst problemet – eller i hvert fall gjort det mindre plagsomt. Ved hjelp av Qnovos programvare og teknologi hevder selskapet at ladeprosessen skal gå tre ganger raskere, i tillegg til at det tar lengre tid før gjentatte ladinger får batteriet til å yte dårligere, skriver Technology Review.

Når man lader et lithium-ion, batteri, som brukes i mobiltelefoner, nettbrett og bærbare PC-er, benyttes en adapter til å tvinge lithium-ioner fra batteriets positive elektrode (katode), til batteriets negative elektrode (anode). Ved gjentatt bruk vil ionene binde seg til hverandre og skape lithium-plater, som gjør at batteriet yter dårligere.

Kommuniserer med batteriet

Qnovo-teknologien spør ved hver lading batteriet om hvor mye energi som er igjen, og sørger så for at ladingen blir så kraftig som mulig, uten at den blir så kraftig at batteriet tar skade av det.

Installerer man en Qnovo-brikke i telefonen i tillegg til programvaren, tar denne kontroll over hele ladeprosessen for å sikre ytterligere optimalisering.

Qnovo-teknologien øker ikke batterilevetiden, men ifølge selskapet kan ladetiden bli opptil tre ganger kortere. Dermed mener selskapet at ulempen med lading blir betydelig redusert for smarttelefonbrukerne. Nå gjenstår det for det nystartede selskapet å overbevise mobilprodusentene om at teknologien er verdt å ta i bruk.

Les mer: Batteri er viktigst for telefonkundene

Kilde: Technology Review

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen