Smart og snerten strømmeboks
(Bilde: Xiaomi)

Smart og snerten strømmeboks

Mi Box mini fra Xiaomi er det bare å stikke rett i kontakten – hvis du bor i Kina.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

I serien «søte små bokser» har vi i dag kommet til Xiaomi og Mi Box mini. Denne tassen, som koster rundt 32 dollar på hjemmemarkedet i Kina, er en strømmeboks på linje med Google Chromecast og Apple TV.

Det som gjør Mi Box mini såpass spesiell – med unntak av den svært så beskjedne strørrelsen – er hvordan du bare plugger den rett i en stikkontakt. Riktignok er kontakten av en litt annen type enn vi bruker her på berget, men du skjønner jo tegninga. Så er det bare å strekke en HDMI-kabel til skjermen eller TV-en din, og du er i gang.

Foto: Xiaomi
Foto: Xiaomi

Den medfølgende fjernkontrollen bruker Bluetooth for å kommunisere med boksen.

Mi Box mini kjører Android som operativsystem og har en firekjernet ARM-prosessor på 1,3 GHz, 1 GB minne og 4 GB lagringsplass. Av trådløse teknologier har den 802.11n dual-band Wi-Fi og Bluetooth.

Akkurat hva den kan vet vi lite om, med unntak av at den støtter kinesiske strømmetjenester og leverer sakene med Full HD-oppløsning, Dolby og DTS audio. Den har også støtte for H.265-avspilling.

Stor i Kina

Vi regner ikke med å se Mi Box mini her i Norge. Ved siden av at den ikke er kompatibel rent fysisk sett, er den heller ikke spesielt mye rimeligere enn Google Chromecast, som jo har fått et skikkelig solid fotfeste i markedet.

Likevel er det ikke utenkelig at Xiaomi vil komme med flere av sine produkter i fremtiden – faktisk kan det være et rent tidsspørsmål.

Det kinesiske selskapet har nemlig på rekordtid slått seg opp til å bli verdens tredje største mobilprodusent. Det ubeskjedne målet er å gå forbi både Apple og Samsung for å bli verdensledende innen mobiltelefoner.

Satser hardt:
Xiaomi lanserte verstingmodell >>>

(Kilde: Liliputing)

(Bilde: Xiaomi)
(Bilde: Xiaomi)
(Bilde: Xiaomi)
(Bilde: Xiaomi)
(Bilde: Xiaomi)
(Bilde: Xiaomi)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen