Test Smart Nudge Wave SM-01W

(Bilde: Espen Irwing Swang)

Denne dingsen passer på mobilen

Og ikke blir nøklene dine borte heller.

Fakta om Smart Nudge Wave:

Mål: Tykkelse 4,2 mm, L 48 mm, B 30 mm
Vekt: Få gram
Drivere: 4" basselement, 2 x 1" ribbehøytalere
Tilkobling: Bluetooth 4.0
Frekvensområde: 2,4 GHz
Rekkevidde: 10 - 20 meter
Batterikapasitet: 6 måneder
Pris: 349 kroner

Fakta om Smart Nudge Wave:

Mål: Tykkelse 4,2 mm, L 48 mm, B 30 mm
Vekt: Få gram
Drivere: 4" basselement, 2 x 1" ribbehøytalere
Tilkobling: Bluetooth 4.0
Frekvensområde: 2,4 GHz
Rekkevidde: 10 - 20 meter
Batterikapasitet: 6 måneder
Pris: 349 kroner

Smart Nudge Wave er en liten dings du for eksempel kan feste på nøkkelringen, veska di eller jakkelomma, og koble sammen med en mobiltelefon via Bluetooth. Hensikten er at brikken skal begynne å pipe, mens telefonen vibrerer så snart de to enhetene kommer for langt unna hverandre.

Lite plasskrevende

Vi fikk Smart Nudge Wave fra iDingz i en liten eske, der kortet var plassert på en plastskive på størrelse med et kredittkort. Selve brikken er imidlertid langt mindre, 3 cm bred, og 4,8 cm lang. Tykkelsen er 4,2 millimeter.

Brikken vi fikk er gul, med en bølget overflate. Plastskiven den er festet på er mørk transparent, nesten sort. Sammen med brikken finnes en hurtigstart-guide og en litt fyldigere bruksanvisning, i tillegg til en kort snor med løkke i hver ende, slik at du kan feste brikken for eksempel på ipad-mappen din.

For å få det hele til å virke lastet vi ned Smart Nudge-applikasjonen fra Google Play og kjørte programmet på telefonen. Selve paringsprosessen er enkel, i alle fall om du har lest hurtigguiden. Det eneste vi stusset litt på, var beskjeden om å trykke på «Scan» for å søke etter brikken. På Android-versjonen er det ikke noen Scan-tast. Den viste seg å være gjemt bak forstørrelsesglasset øverst på skjermen.

Da vi senere koblet til med en iPhone dukket det opp en knapp som het «Scan», og da var det egentlig ikke noe å lure på. Etter at paring er gjennomført er applikasjonen helt lik på iPhone og Android.

Ikke for alle mobiler

Men det er viktig å få med seg at Smart Nudge ikke virker med alle mobiltelefoner. Du må enten ha en iPhone 4S eller nyere, eller en Galaxy S III, Note 10.1, Note 2 eller nyere, en ny iPad, eller iPod Touch fra og med 5. generasjon. Det er mulig det virker med andre Bluetooth 4.0-enheter også men dette er de vi har testet, og som produsenten går god for.

Bluetooth 4.0 skal ha et lavt strømforbruk, og produsenten opplyser at det utskiftbare batteriet i Smart Nudge Wave skal holde i 6 måneder. Vi har foreløpig bare produsentens ord for dette, ettersom vi bare har testet Smart Nudge i en ukes tid.

"Finn meg"-tast

Brukergrensesnittet er selvforklarende.
Brukergrensesnittet er selvforklarende.

Applikasjonen på mobilen viser om enheten er innenfor rekkevidde, hvordan det står til med batteriet, og hvor god forbindelsen mellom enhetene er.

I tillegg til dette har appen en tast som lar deg finne brikken, om den skulle komme ut av syne, men fremdeles er innen rekkevidde av Bluetooth (10-20 meter).  Er dingsen lenger unna mobilen enn dette, så trenger du ikke lete ved å utøse alarmen i brikken. Den utløses nemlig automatisk når forbindelsen mellom telefon og brikke blir brutt.

Det piper og det piper

Vi oppdaget ganske raskt at dette i gitte situasjoner kan bli i meste laget med varslinger. Har du nøklene hengende i nøkkelskapet hjemme, så vil du gjerne kunne forflytte deg litt unna skapet uten at mobilen skal begynne å riste. Om det skjer, kan du skru av alarmen med et tastetrykk i Smart Nudge-appen.

Tilsvarende vil det være om det er en annen gjenstand du har merket. Du kan bruke den for å passe på at ingen stikker av med sakene dine, men hjemme er du kanskje ikke så bekymret for dette.

Passer på hverandre

Men det er ikke bare nøkler og andre gjenstander du kan overvåke med denne løsningen. Om du har brikken med deg, og er i ferd med å reise fra mobilen, så vil brikken begynne å pipe. På den måten passer de to enhetene på hverandre.

Hvor stor avstanden skal være før alarmen går, velger du med en glidebryter i mobil-appen. Du kan naturlig nok ikke sette den til lenger enn maks rekkevidde for Bluetooth-enheten, som er 10 til 20 meter. Setter du rekkevidden for kort, vil alarmen gå i tide og utide. 

Her er noe av det vi liker med løsningen:

 • Du får en påminnelse om du går fra telefonen din.
 • Du kan bruke telefonen for å utløse alarmen og finne gjenstanden som er merket med brikken
 • Grensesnittet er enkelt
 • Den bruker lite strøm
 • En liten diode på brikke blinker når alarmen er utløst

 Her er noe av det vi ikke er like begeistret for:

 • Du får ikke noe visuelt varsel på mobilen, bare i appen om du har denne oppe.
 • Du kan ikke utløse alarmen på mobilen fra brikken uten å bryte forbindelsen mellom enhetene.
 • Pipelyden i brikken kunne vært kraftigere
 • Deaktiverer du alarmen må du huske å aktivere den igjen – det er for sent når brikken er forsvunnet.
 • Alarmen virker bare mens appen kjører. Den kan riktignok kjøre i bakgrunnen.
 • Går mobilen tom for strøm, må du starte appen igjen.
 • Enkelte ganger kan det være noe plundrete å få de to enhetene til å snakke sammen etter brudd.
 • Roter du bort både mobil og brikke, eller glemmer du å aktivere, så er du like langt.

Les også vår guide til NFC – og hvordan mobilen kan brukes som nøkler

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen