Smart-lighteren som skal få deg til å stumpe røyken
Teknofil
(Bilde: Kickstarter)

Smart-lighteren som skal få deg til å stumpe røyken

«Trenger du virkelig en ny sigg allerede?»

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO) dør over 6 millioner mennesker på verdensbasis av tobakkrøyking hvert år. Det vil si én hvert 6. sekund.

Her til lands har vi tilgang til snus, som er langt mindre helseskadelig, men det finnes fortsatt en del røykere i Norge. Samtlige har fri vilje til å fortsette med det, men ikke alle har viljestyrken til å slutte. Der kommer smart-lighteren Quitbit inn i bildet.

Kickstarter-prosjektet Quitbit er ment å hjelpe røykere som vil slutte å røyke med å skaffe seg oversikt over forbruket. Den teller automatisk hver sigg du tar, og gir deg beskjed om hvor lenge det var siden du tok forrige, skriver Engadget.

Utviklerne mener nemlig at de fleste slutte-apper bare fokuserer på positive forsterkninger, som at du har vært flink å klare deg uten røyk så lenge. Quibit prøver istedet å bevisstgjøre deg på at det tross alt ikke var mange minuttene siden du fyrte opp sist. Dessuten kan du stille inn lighteren slik at den bare fungerer etter en viss intervall, slik at den også fungerer som en fysisk sperre.

Utviklerne ber om 50 000 dollar på Kickstarter, og har med 28 dager igjen fått inn en drøy femtedel. Er du tidlig ute koster smart-lighteren 470 norske kroner, pluss frakt.

 Er dette dingsen som kan få folk til å stumpe røyken for godt? Diskuter i forumet!

Smokio gir deg oversikten over forbruket:
Ta et drag av smartsigaretten »

(Kilde: KickstarterEngadget)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen