(Bilde: Lixil)

Smart-dass har blitt hacket

Uvedkommende kan terrorisere dogåere via en app.

Før jul kom smarttoalettet «Satis» ut på markedet. Dette vannklosettet ga styringen av skyllingen over til mobiltelefonen din, sammen med kontrollen over bidetfunksjonen og en dodagbok.

Ideen hørtes ut til å passe inn i vår stadig mer høyteknologiske hverdag, der flere duppeditter i hjemmet blir koblet opp mot Internett. Med nettilkobling følger det også farer, og det har Satis nå fått erfare.

PIN-kodehull

IT-sikkerhetsfirmaet Trustwave har nemlig funnet en alvorlig svakhet ved Satis-systemet. Man kobler seg til Satis med Bluetooth og styrer showet via appen «My Satis», men det viser seg at denne har et hull. PIN-koden for å knytte seg til toalettet er «0000», og denne er kodet inn i appen.

Dermed kan en hvilken som helst person med appen koble seg til enhver Satis-do i nærheten, og gjøre det han eller hun vil med klosettet. Trustwave kommer med eksempler som å trekke ned do hele tiden, slik at husholdningsregningene eventuelt øker. Andre scenarioer inkluderer å spyle dobrukere nedentil når de minst aner det.

Lær mer om dovidunderet:
La smart-dassen spyle deg bak »

(Kilde: Ars Technica)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen