Test

Smack The Pony - Sesong III

Om denne kombinasjonen sier "PANG!" og eksploderer i et fyrverkeri av latter har du muligens rekonstruert det som skjedde i startbåsen til "Smack The Pony - Sesong III".

Britisk humor i toppklasse

Kort sagt kan man si at dersom man liker britisk humor, så liker man "Smack The Pony". Her er det ingen elementer fra den råere amerikanske standup-humoren; det er tørt og vittig og hysterisk morsomt. Er britisk humor à la Monty Python for tørt for deg sier du? Da liker du antagelig "Smack The Pony" bedre. Med sine enkle poeng og noe høyere energinivå treffer "Smack The Pony" et bredere publikum enn de som klarer å henge med i stram Oxford-engelsk. Her er det null sofistikert humor; det kommer munnrappe groviser som perler på en snor og kjappe ironiske stikk til sider ved livet man enten kjenner seg igjen i eller kan trekke vage paralleller til. Det er også godt å se at kvaliteten på humoren ikke har tapt seg fra de to foregående sesongene.

«Jeg mener det, hun hadde kjeeeeempestore pupper». Absurd humor er fortsatt på plass i sesong III av
«Jeg mener det, hun hadde kjeeeeempestore pupper». Absurd humor er fortsatt på plass i sesong III av "Smack The Pony".

Noe trekker likevel opplevelsen ned. Man blir stadig minnet på at "Smack The Pony" var en britisk komiserie som ble sendt på TV og harselerte med hendelser som var aktuelle akkurat der og da. Enkelte vitser er kort sagt for interne, og å vise disse i Norge noen år senere treffer definitivt ikke blink som da temaet hadde nyhetens interesse.

Korte sketsjer med markerte overganger

Et særskilt kjennetegn ved "Smack The Pony" er at sketsjene er raskt overstått og humoren så lettfattelig. Men hvordan skiller man lettest ti-femten sketsjer fra hverandre uten at de glir over i hverandre?

Svaret er enkelt. La en spesiell kamerabevegelse markere slutten på hver sketsj. Når hovedpoenget er presentert og sketsjen over, panorerer kameraet rolig vekk fra skuespillerne i en flytende bevegelse over omgivelsene. De første gangene lurer man fælt på hva som skjer og hvorfor det ikke foregår noe mer på skjermen, men så fort man skjønner at det betyr "ny sketsj på vei, klargjør hjernen for neste morsomhet" tenker man ikke mer over det. Metoden er like enkel som den er genial.

Sprudlende damer med latterlig tørr humor, det er
Sprudlende damer med latterlig tørr humor, det er "Smack The Pony" i ett nøtteskall.

"Voksenhumor"

Selv om aldersgrensen er satt til syv år og det hverken finness pornografisk eller skremmende materiale på "Smack The Pony", er nok målgruppen de som er godt over barneskolealder. Igjen har man denne interne humoren; barn vil rett og slett ikke skjønne hvorfor to voksne mennesker tråkker febrilsk rundt på en vannseng og sliter hemningsløst med å dra av hverandre klærne, og latteren vil komme av den ene grunnen at det ser utrolig tåpelig ut.

DVD-en er totalt uten ekstramateriale. Tabbeklipp og "behind the scenes" er sårt savnet, og det finnes sikkert noen annen heftig bonus man kunne puttet på en DVD som denne.

Les vår anmeldelse av sesong I og II her.

Konklusjon

Den livlige trioen bak "Smack The Pony" treffer blinken nok en gang og leverer et stort antall sketsjer som får en til å lure på om disse damene er riktig kloke. Skillet mellom genialitet og galskap er flytende, og foruten mangelen på ekstramateriale og sketsjene som har gått ut på dato eller aldri passet helt for norske seere, er "Smack The Pony - Sesong III" meget sterk i den latterfrembringende muskelen.

Smack the Pony - sesong 3   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen