Smått og stort om Vista


Det er nå drøyt 100 dager siden Vista ble lansert for hjemmebrukere - har systemet sålangt vært en suksess? Her er en liten oppsummering over hva som har skjedd hittil.

Salgstall

Ifølge Microsoft ble det solgt flere lisenser av Windows Vista den første måneden etter lansering sammenlignet med XP for samme periode - les mer.

En markedsundersøkelse i regi av NPD viste derimot at antall solgte kopier av Vista den første uken etter lansering var hele 59 prosent lavere enn tilsvarende tall for forgjengeren Windows XP - les mer.

Sliter med leveranse

Allerede i oktober lovet Microsoft gratis eller rimelig oppgradering av Vista og Office 2007. Det er i ettertid kommet flere tilbakemeldinger fra kunder som ikke har fått mottatt Vista-oppgradering slik de er blitt lovet - les mer.

Vi har også fått melding fra en skole som har bestilt Student Option-lisenser av Vista og Office 2007. Leveransen av dette har så langt sviktet totalt. Micosoft på sin side forsvarer seg med at de ikke har satt noen leveringsdato.

Feil og mangel på kompatibilitet

Vista har slitt med barnesykdommer - her er noen eksempler på dette:

Kunder ønsker å vente

En del kunder og potensielle kunder velger å vente med å ta i bruk Vista. Les mer om dette i følgende artikler:

Brukerkontokontrollen utsatt for kritikk

Sikkerhetsselskapet Kaspersky mener brukere flest velger å slå av brukerkontokontrollen i Vista, og dermed er XP sikrere enn Vista - les mer om kritikken av brukerkontokontrollen i Vista på denne og på denne siden.

Vista og gjenopprettingspunkter

Gjenopprettingsfunksjonen i Vista bruker stor diskplass - og skyggekopiene er dessuten utilgjengelige for Home-brukere. Hva kan gjøres? Les mer.

Aktivering

Det skal være mulig å utsette aktiveringen av Vista på en lovlig måte - les mer. Senere har vi fått tilbakemeldinger fra brukere om at det nevnte "trikset" likevel ikke fungerer - som kan tyde på at Microsoft har tettet "hullet".

Vista-lisenser

Det har vært en del forvirring rundt OEM-lisensene for Windows Vista, men her er avklaringen - les mer.

Vista Beta på vei ut

Fra 1. juni vil betaversjoner av Vista ikke lenger virke. Testere får muligheten til å kjøpe rimelig oppgradering til fullversjon - les mer.

Kunder tvinges over på Vista

Fra neste år av skal det ikke lenger være mulig å kjøpe Windows XP forhåndsinstallert i nye PC-er - les mer.

Vista SP1

Trolig klar i oktober eller november - les mer.

Vistas etterfølger?

Vistas etterfølger, som foreløpig har kodenavnet Windows Seven, skal ifølge lekket informasjon for det meste innholde forbedringer av funksjoner i Vista, og stort sett ingen nye funksjoner - les mer.

Priser og tilgjengelighet

Dagens oppdaterte priser på de ulike Vista-versjonene finner du i prisguiden.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen