Smått, men lang zoom og masse piksler

Olympus har lansert tre nye kameraer. Mju-serien har gått fra å være kameraer laget for røff behandling og dårlig vær, til å være Olympus’ design-serie. Her skal det være slankt og med lekre linjer. Likevel putter Olympus ganske imponerende lang zoom inn i kameraene.

Alle de nye modellene har bildestabilisator, og kan også øke ISO-verdien for å fryse bevegelige motiver. De er utstyrt med ganske mye avansert automatikk for å gjøre det lettere for deg å få gode bilder, uten å måtte kunne alt for mye om kameraer og fotografering.

Av en eller annen grunn har Olympus presset inn 14 megapiksler på en ganske liten brikke (1/2,33 tommer). Og selv om det fortsatt selger godt, så er det litt trist, for få eller ingen klarer å nyttiggjøre seg dem. Det fører til lavere bildekvalitet og mer støy enn hvis man hadde redusert pikseltallet, slik Canon blant annet har begynt å gjøre.

Lang zoom i et lite hus. Mju 9010.
Lang zoom i et lite hus. Mju 9010.

En stor nyhet er at Olympus endelig har gått bort fra xD-kort, og tilbyr nå plass til SD-kort i alle sine kameraer. Det betyr at tilgangen til minnekort, når du er på farten, blir langt større, dessuten at utvalget, prisene og hastigheten blir bedre.

Alle modellene kan ta opp video i HD-format, 720p.

10x zoom

Vi skal ikke langt tilbake i tid før et kamera med 10x zoom var nesten så stor som et lite speilreflekskamera, og forbeholdt de spesielt interesserte. I dag får du slike i lommeformat, og slik er det også med Mju 9010. Med brennvidder tilsvarende 28-280mm i et lommekamera, åpner nye muligheter seg. Kameraet er også utstyrt med 2GB internminne, så er det ikke bare plass til å ta mange bilder, men også til å lagre eldre bilder du vil ha med deg. Hvis ikke det er nok, kan du selvfølgelig sette inn et minnekort også.

Skjermen er på 6,9cm (2,7 tommer) med en oppløsning på 230 000 punkter, altså ganske standard Den skal ha god kontrast og innsynsvinkel.

Kameraet leveres i svart eller sjampanje, og får en veiledende pris på 2799,- kroner.

Spenstig bruk av farger. Mju 7040.
Spenstig bruk av farger. Mju 7040.

7x zoom

Så lang zoom som det er på Mju 9010 går fortsatt utover muligheten til å lage et slankt kamera, så hvis du er opptatt av at kameraet skal være tynt, er kanskje Mju 7040 mer interessant. Det har 7x zoom, tilsvarende 28-196mm, og er bare 24mm tykt. 1Gb internminne er puttet inn i denne, så også her har du romslig med lagringsplass, selv om 14 megapiksler krever sitt.

Skjermen er på 7,6cm (3 tommer) med en oppløsning på 230 000 punkter.

Kameraet leveres i sølv, blått eller rosa og får en veiledende pris på 2299,- kroner.

Slankt og lekkert med god vidvinkel. Mju 5010.
Slankt og lekkert med god vidvinkel. Mju 5010.

5x zoom

Dersom 24mm tykkelse er for mye for deg, eller hvis du vil ha mer vidvinkel enn tilsvarende 28mm, kommer også Mju 5010. Denne har brennvidder tilsvarende 26-130mm i et hus som ikke er mer enn 18mm tykt. Med ganske så lekre linjer, er dette godt egnet til å vise fram, dersom du har behov for det. 1GB internminne betyr også at du kan ha lagret noen bilder på det som du kan vise fram i samme slengen

LCD-skjermen er den samme på som Mju-9010, og kameraet leveres i sølv, blått eller rosa. Veiledende pris er 1999,- kroner.

Alle kameraene blir tilgjengelige i slutten av januar.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen