Småsaker med god plass

Hardware.no/Hannover: Mange av de vanlige ATX-kabinettene er ikke store nok for de kvasseste skjermkortene på markedet. Kort slik som Radeon HD 5970 bygger godt over 30 cm i lengden, og dette er ikke hverdagskost for mange kabinetter.

Silverstone viser nå frem et SFF-kabinett som faktisk skal få plass til opptil 32 cm lange skjermkort. En maskin med høy ytelse skal få plass i det meget lille kabinettet SG07.

Kompakt ytelse på mini-ITX?

SG07 blir levert med en kompakt strømforsyning på 600 watt, så elektrisk kraft skal det være nok av. Videre er kabinettet basert på mini-ITX, og her må du gjøre kloke valg. Et massivt skjermkort slik som Radeon HD 5970 vil aldri få jobbet slik det er ment, uten en kraftig prosessor. Mini-ITX-kort får du nå til flere moderne prosessorteknologier, men forvent at budsjettet for godsaker bør økes i tiden fremover.

Videre kan vi nevne at kabinettet har plass til ett lagringsmedium, samt en tynn optisk enhet. Kabinettet skal bli tilgjengelig mot slutten av våren, med en veiledende pris på 180 dollar.

Kjøling er nødvendig

Når såpass kraftige komponenter skal pakkes inn i et meget lite kabinett, er det få steder luften kan sirkulere fritt. Silverstone har derfor nå designet en helt ny type vifte. En spesiell grill som ligger over viftebladene får luften til å spinne i en sentrert og konsentrert stråle. Ballongen dere kan se på bildet blir holdt helt stabilt over viftens sentrum ved hjelp av luftstrømmen.

Man kan dermed sende luftstrømmen kontrollert akkurat den veien man vil ha den, uten at mye av den går steder den ikke trenger. En slik enhet i SG07 skaper samtidig positivt lufttrykk, noe som skulle holde støvet borte.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen