Smågodt for hovedkortelskerne

Hardware/Taipei: En rekke produsenter har kunne vise frem sine yndigste kreasjoner, da i form av små hovedkort som likevel byr på god funksjonalitet.

Hos Asus fant vi det spennende kortet Hummingbird. Dette er beregnet for servere med egen fjernstyring. Kortet har mini ITX-grensesnitt, doble nettverkskontrollere fra Intel, en PCIe-port og fire SATA 3 Gbit/s-porter. Prosessoren er en Intel Atom D510, med støtte for to DDR2-667-moduler i SODIMM-utgave.

Asus hadde mer smått i form av AT5IONT-I Deluxe. Denne er beregnet for HTPC-bruk og byr på vifteløs design, Intel Atom og DDR3-støtte.

Gigabyte har også noe smått å vise frem, nemlig MNNM1PI. Nok et hovedkort med Intel Atom, denne gangen med D410 samtidig som man har mulighet for D510 og N450.

Videre noterer vi oss GA-6PIEP beregnet for hjemmeservere. Denne byr på Atom D510, Intel ICH9R med fire interne og to eksterne SATA-tilkoblinger, støtte for DDR2 samt doble nettverkstilkoblinger.

Om det går greit med LGA775-plattformen kan de på på MTG41AI, denne støtter blant annet Intel Core 2 Quad-prosessorer. Den har også støtte for DDR3-minne.

Om du ser fremover så har Gigabyte også et H55-kort som støtter "2010 Intel Core CPU". Kortet er beregnet til hjemmeunderholdning og er utført i mini ITX-formatet.

Jetway har alltid noe smått på lager, og de skuffer ikke denne gangen heller. NC98-510-LF kombinerer Intel Atom D510 med NM10-brikkesettet og Nvidia GT 218.

Vi tar med en til fra Jetway, nemlig NC98-525-LF. Dette kortet har Intel Atom D525, brikkesettet NM10 og Nvidia Geforce GT 218. I tillegg har den støtte for to DDR2-moduler.

Zotac er også en av disse produsentene som lager små hovedkort. H55-ITX WiFi byr ikke uventet på Intel LGA1156-støtte. I tillegg har den et PCIe x16-spor og to USB 3.0-porter.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen