Slutter med MP3

Japanske Olympus slutter å lage MP3-spillere. Selskapet entret MP3-markedet for mindre enn to år siden, med serien m:robe. Disse spillerene er harddiskbaserte, og skiller seg ut fra mengden med sitt spesielt design.

Olympus sier at grunnen til at de slutter med MP3-spillere er at de ikke kan konkurrere med produsneter som Apple og Sony på dette markedet. I følge Yahoo Finance, har Apple i dag 36 prosent av markedet for MP3-spillere med iPod, mens Creative har 14 prosent med Zen og MuVo.

Produsenten har innrømmet at de er en svak aktør i MP3-markedet, selv om de også ser at dette også er et attraktivt marked å være i. Olympus-sjef Masaharu Ohkubo sa i følge The Register at de skal "fryse" produksjonen av MP3-spillere, noe som i praksis betyr at de slutter å lage produktene.

Også selskapet bak MP3-spilleren Rio, som var den første kommersielt tilgjenglige MP3-spilleren på markedet, måtte tidligere i år kaste inn håndkledet. D&M Holdings solgte i august rettighetene til Rio-navnet til SigmaTel, og la deretter ned produksjonen.

Olympus er verdens fjerde største produsent av digitalkameraer, men har likevel en svak posisjon i markedet. Ohkubo sier at selskapet nå heller vil satse på speilreflekskameraer, noe som i dag utgjør tre prosent av Olympus´ produksjon. De håper å øke denne andelen til 20 og 30 prosent på henholdsvis tre og fem år. Vanlige kompakte digitalkameraer vil da utgjøre omtrent 40 prosent av selskapets produksjon.

(Kilder: TheRegister.co.uk, PocketLint.co.uk, Yahoo Finance Singapore)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen