Slutten på spam?

Microsoft, Yahoo og American Online driver med utvikling av teknologier som kan brukes til å bekjempe uønsket e-post. Ugangspunktet er autentisering av e-post, noe som skal gjøre det vanskelig for avsender å bruke forfalsket e-postadresse. Forslagene skal etter hvert sendes til organisasjonen Internet Engineering Task Force (IETF) som godtar Internett-standarder.

Selv om de tre selskapene driver med forskning på hver sin måte, anses dette ikke som konkurranse. De begynte faktisk å samarbeide på dette feltet i fjor, og de tester også hver andres forslag for å oppnå best mulig resultat.

Microsoft
Microsofts teknologi kalles "Caller ID for E-mail" og skal sjekke at en avsenderadresse ikke er forfalsket. Spammere bruker gjerne metoden "spoofing" som gjør at avsenderadressen ser ekte ut, slik at meldingene kan lure spam-filtre.

Yahoo
Teknologien fra Yahoo kalles DomainKeys, og som skal oppnå noe av det samme som Caller ID, men ved bruk av et annet system. DomainKeys sammenligner digital signaturer mellom en e-postmelding og serveren, og dette avgjør om serveren skal få lov å sende meldingen videre til en bestemt PC.

American Online
America Online (AOL) driver også med testing av en teknologi som har med e-post autentisering å gjøre, og som kalles Sender Permitted From (SPF). Her skal brukerens Internett-leverandør sjekke om en avsenderadresse er ekte eller ikke ved hjelp av informasjon fra Domain Name System (DNS)-databasen.

(Kilde: news.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen