Slutt på WMP for Mac

Microsoft skal nå ha bekreftet at de ikke utvikler noe multimediaprogram for Mac-brukere som tilsvarer Windows Media Player for Windows. Microsoft har også bestemt seg for å ikke lenger gi kundestøtte til Mac-brukere av dette programmet. Dette betyr at Mac-brukere kan ikke bruke multimediafiler med DRM-beskyttelse som er lagret i Windows Media-formater.

Windows Media Player 9 for Mac er den siste "ordentlige" versjonen for Mac-brukere. Etter dette har ikke Microsoft oppdatert programmet for Mac, de har kun oppdatert programmet for Windows. Problemet er at WMP 9 for Mac ikke er kompatibel med QuickTime 7.0.4, noe som kan føre til krasj av nettleser og andre problemer.

Microsoft oppgir to grunner til at de ikke lenger ønsker å fortsette å lage WMP for Mac. Den ene er at Microsoft ønsker å fokusere på Windows Vista og Windows Media Player 11. Den andre grunnen er at Microsoft mener de mangler informasjon om Mac OS X slik at de kan lage et skikkelig versjon for Mac-brukere.

I stedet for Media Player går Microsoft ut og anbefaler programmet Flip4Mac for Mac-brukere. Flip4Mac-komponenter er innebygde i QuickTime og støtter filformatene Windows Media Video og Windows Media Audio, men støtter ikke Windows Media-filer med DRM-beskyttelse.

Kilder: betanews.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen