Slutt på uoriginale batterier til Panasonic

Slutt på billige ekstrabatterier til Panasonic-kameraer?
Slutt på billige ekstrabatterier til Panasonic-kameraer?

Panasonic har oppdaget at noen av tredjepartsbatteriene på markedet ikke holder like høy standard for sikkerhet som Panasonics egne, har de valgt å slippe en firmware som sjekker om batteriet ditt er originalt. Blant annet mangler en del batterier beskyttelse mot overopplading, kortslutning og overoppheting.

Firmwaren vil rett og slett sjekke om batteriet ditt er et originalt Panasonic-batteri, og dersom det ikke er det, får du ikke brukt kameraet. Du må med andre ord være klar over hva du gjør før du installerer denne firmwaren. Har du uoriginale batterier, så vær klar over at disse ikke kan brukes etter oppgraderingen.

For eksisterende kameraer, kan du velge å ikke installere oppdateringen, så du fortsatt kan bruke batteriene. Men vi antar at Panasonic implementerer dette som standard på alle nye kameraer også.

Det kan godt være at Panasonic tenker på vår sikkerhet, og ikke vil at noe ille skal tilstøte oss eller kameraet vårt. Men vi mistenker at det også er andre motiver bak dette.

Originale batterier er vanligvis svinedyre i forhold til de uoriginale. Likevel må Panasonic moderere prisene litt, slik at ikke alle kjøper uoriginale batterier. Dersom du ikke kan bruke uoriginale batterier lenger, betyr det at Panasonic kan ta hvilken pris de vil for batteriene, og likevel får de solgt flere.

Men det er en bakside også for Panasonic. Dette er ting som irriterer lesere (og oss i Akam), og som gjør at noen kanskje velger andre kameraer. Det kan også være at færre kjøper ekstra batteri, noe som gjør at de får mindre glede av kameraet sitt. Det er mulig at det vil være en håndfull færre kameraer som går i stykker, men det vil også gi brukerne et dårligere inntrykk av Panasonic over tid.

Oppdateringen er tilgjengelig for følgende modeller:

DMC-FS15
DMC-FS25
DMC-FS4
DMC-FS42
DMC-FS6
DMC-FS62
DMC-FS7
DMC-FS8
DMC-FX40/FX48
DMC-FX550/FX580
DMC-FT1/DMC-TS1
DMC-TZ6/DMC-ZS1
DMC-TZ65
DMC-TZ7/DMC-ZS3

 

 

 

 

Om kort tid kommer også oppdateringen for disse modellene:

DMC-G1
DMC-GH1

Mer informasjon og nedlastinger finner du her.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen