Slik ser Toshibas harddisker ut. (Bilde: Toshiba)

Slutt på trege mp3-spillere

Opplevd at Ipod-en din henger seg opp? Problemet er ikke ukjent, og skyldes ofte at harddisken ikke henger med. Mediaspillere og små bærbare datamaskiner som benytter seg av 1,8 tommers harddisker har lidd av tregheter, blant annet har de ikke greid mer enn 4200 omdreininger i minuttet, eller rpm som det heter.

Nå kan det imidlertid se ut til at mye av problemet er løst. Toshiba lanserte i går to nye miniharddisker i størrelsen 1,8 tommer som klarer 5400 rpm, samme hastighet som du finner på de fleste harddisker i vanlige, bærbare datamaskiner. Harddiskene kommer med en lagringskapasitet på 80 og 120 GB alt etter hvilken modell det er, og har begge en dataoverføringshastighet på 489 Mbps samt en cache på 8 MB.

I pressemeldingen skriver Toshiba at harddiskene først vil dukke opp i svært små bærbare datamaskiner lik den nylig lanserte MacBook Air. Med en vekt på knappe 62 gram og en støtmotstand som tåler opp mot 100G er det liten tvil om at harddisken senere også vil være å finne i mediaspillere som Ipod Classic og Creative Zen.

Toshiba sier i pressemeldingen at harddisken vil vises frem under Intel Mobility Summit i Shanghai denne uken, og at harddisken vil komme i produksjon i april i år.

(Kilder: Gizmodo, Toshiba)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen